Wierzbin 2 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Proszę o pomoc, bo się gubię. Teraz użytkuję Gladius M20 i jest w miarę przyzwoita, ale szukam czegoś bardziej nowoczesnego. Szukam relatywnie dobrze przemyślanej i przewiewnej obudowy, która w przyszłości pomieści i5 8600 w OC i 1080ti. Co potrzebne: 1. format ATX 2. przyciski i porty USB z przodu na szczycie (na górze frontu) - to jest dość istotne 3. pomyślane przepusty na kable (najlepiej z piwnicą na zasilacz). 4. W miarę wygodny dostęp do filtrów. 5. Cooler CPU raczej powietrzny, nie wykluczam wodnego. Nie potrzebne mi są bajery typu okno, odpustowe RGB czy inne duperele, bo komp i tak stoi na wysokości moich kolan, ot zwyczajny klasyczny design. Cena? Powiedzmy do 3 stówek, jakby były ciekawe rozwiązania, dopłacę więcej, jeśli faktycznie czemuś to będzie służyło (a nie tylko wyglądowi). Naczytałem i naoglądałem się yt o obudowach, jednak jest tego tyle, że nie sposób przepatrzeć każdą jedną z osobna, czy ma te wszystkie elementy, których szukam. Co do wentylatorów to obowiązkowo miejsce na 1-2 z przodu i 1 z tyłu (takie rozwiązanie daje najlepsze chłodzenie dla CPU i po części dla GPU), choć myślę, że w tej cenie to raczej standard. Jeśli ktoś się orientuje w temacie i miał styczność lub posiada taką obudowę, proszę o link lub nazwę. Dzięki z góry. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Wierzbin Cytuj Link to post Share on other sites
adrianns 14 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Fractal Design Meshify C, użytkuję od kilku dni i jestem bardzo zadowolony. Przewiewna, przemyślana i bez zbędnych bajerów (wersja bez szkła, z metalowym bokiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts