pawellaby 1 Napisano 30 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Witam Jest to w ogóle możliwe że moj asus uległ by awarii w ten sposob ?mam wrażenie jak by odświeżanie 144 już przestało działać , wystepuje rozmycie, testowałem na całkiem innym komputerze znajomego i jest to samo, podmieniałem także kabel i efekt ten sam. podpiąłem stary monitor 75HZ i powiem szczerze ze nie jest na nim wcale duzo gorzej. vg248qe przepraszam za blad w temacie Edytowane 30 Listopada 2018 przez pawellaby Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 30 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Opcja w menu monitora overdrive włączona? Jaka karta graficzna i jakim złączem jest podłączony monitor? Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 co to jest overdrive ?gtx 1060 6 gb , podłączona złączem dvi -d Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 30 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Overdrive to sprzętowy przyspieszacz matrycy w monitorze, bez tego matryce LCD nawet najszybszego typu TN smużą. Po prostu poszuka w menu monitora czy ma włączaną tą opcję( czasem można wybrać kilka stopni wtedy warto ustawić najwyższą). Co do kabla jeśli mowa o DVI musowo by był to DVI-D- DL. ( Spojrzy na 3 rysunek z strony https://pl.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface Edytowane 30 Listopada 2018 przez MESSER Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 chyba 4 rysunek to co ty mowisz to jest trace free mam ustawione na 40 % z 100 mozliwych i tak ma być Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts