ArturThe1st 0 Napisano 26 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Witajcie. Proszę o doradzenie, którą płytę dobrać do procesora i5-8600 lub i7-8600 (zależy, który bo może uda mi się kupić i7 w dobrej cenie) W tej chwili nie zamierzam nic podkręcać jednak w przyszłości jest to całkiem możliwe, dlatego chciałbym dobrać - z Waszą pomocą - podzespoły bardziej uniwersalne jeśli takie coś istnieje. Gry będą różne i Wiedźmin 3 i Battlefieldy, Assassiny i tym podobne... i córka w Simsy 4 pewnie będzie chciała pograć Mam już monitor (LG 27" FHD) i kartę graficzną MSI GTX 1060 3GB - powinno wystarczyć, tym bardziej że je dostałem Obudowa w trakcie wybierania/zamawiania ale to nie istotne - miejsce na pewno będzie A teraz czego oczekuję... Na początek chcę kupić procesor i5/i7 bez K.. być może długo go nie wymienię ale chciałbym dobrać płytę, która w przypadku zmiany zdania spokojnie obsłuży proca z odblokowanym mnożnikiem. Na początku, zanim trafiłem na to forum i poczytałem trochę to chciałem kupić MSI Z390 Tomahawk... Teraz wiem, że chcę ASRocka i tu 3 propozycje ustawione od najtańszej: 1. Z370 Extreme4 2. Fatal1ty Z370 Gaming K6 3. Z370 Taichi Wydaje mi się, że w Z390 nie mam po co wchodzić. Przygotowany jestem na zakup tej najdroższej , chyba, że powiecie, że któraś tańsza też wystarczy i zostanie mi więcej środków na inne elementy. Maksymalnie będzie tam może siedział i7-8700K. Acha. I czy odnośnie pamięci, tzn częstotliwości możecie podpowiedzieć ? Bo pierwotnie do tej płyty MSI planowałem Fury Black 2400-2666MHz kupić ale może tu jakieś Trident Z 3200MHz? Czy to przesada ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Wierzbin 2 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witaj, sam jestem nowy w temacie, jednak te płyty co proponujesz będą bardzo dobrze nadawały się pod OC, więc dołóż do procesora "pisiąt złotych" za "K" i wszystkie sobie poradzą bez większej zadyszki z podkręcaniem i5 i i7. Co do pamięci, to do tego zestawu sweet spot będą kości o taktowaniu 3200. 2400 choć niewiele, to będą trochę dławić. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Asrock ale Z370 Pro4 wystarczy, nie musisz brać Ex4/Taichi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts