Skocz do zawartości

Wkurzające chłodzenie Palita 8800 gs

Recommended Posts

Witam otórz mam problem, zakupiłem ,jakiś 4-5 mc temu palita 8800 gs,,,karta spoko daje rade, a co do chłodzenia to jest masarka :D suszarka jakich mało < miałem ATI HD 2600 Xt 512 ddr 3 od Saphirre i mi śmigało bez głośnie.

Ale to nie ta bajka, teraz moje pytanie można ściągnąć chłodzenie nie tracąc gwrancji ,bo troche jeszcze jej zostało.

Albo proszę o porady co by z tym zrobić?

z góry dzięki :)

Próbowałem Riva tuner,tylko to wszystko na nic jest to najgłośniejszy komponent w całej budzie ,nic , tylko pomaga, odłaczenie wentylatora :D pozatym nic , chyba że mam wadliwą kartę ?

A i jak sprawdzić czy mam plabę na radiatorze ? czy gdzie to tam jest zamontowane ?

Pality ogólnie mają głośne chłodzenia :D a plomba powinna być na odwrocie karty czyli tak jak jest wpieta do kompa i ta strona na któej nie ma zamonowanego chłodzenia bo z tej strony wychodzi metalowy blackplate jeśli można to tak nazwać lub po prostu końcówki śrubek i najczęściej plomba zakleja jedną śrubkę i żeby zdjąć chłodzenie trzeba zdjąć plombę :) ale zawsze jak ktoś się postara powinien dać radę tak zrobić żeby widać nie było że została zdjęta ;)

Ja przynajmniej suszarką nagrzewałem i spokojnie się odkleiła :)

A tak teraz widzę, jest na jednej śrubie naklejka, to jest tylko ta plobma, mogę suszarką nagrzać spróbować zdjąć i zmienic chłodzenie .

Tylko na co mam nakleic tą naklejkę na jaki materiał aby pózniej mogłem ją znowu nakleic jak bym wysyłał na gwarancje ?

A nie można poprastu tego wentylatora jakoś tam zmienić ? bez zmiany radiatora ?

Z tą plombą to nie wiem ja odkleiłem i położyłem gdzieś a potem znowu przykliłem ale podejżewam że miałem po prostu szczęście :D może jak masz jaką naklejkę to ten materiał na któej jest naklejona :) trzeba kombinować :P >>>możesz jeszcze spróbować przedmuchać wiatrak i WD-40 takim płynem prysnąć do środka wiatraka na łożysko i wtedy możę będzie lepiej się kręcił>>czyli ciszej ;)

tu link czym jest ten płyn :) >>http://www.wd40.pl/wd40.html

STOSOWANE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!!!

Za swoja karte wiecej jak 200 nie weźmiesz. Więc musiał bys dołozyc 230zł to tego HD4850. A chłodzenie za pół roku też sprzedasz za te 50-60zł.

XFX HD4850 jest bardzo fajny ale jak w sierpniu wejdą Radeony HD5xxx to straci sporo na wartości.

Ja na Twoim miejscu kupił bym chłodzenie, został ze swoja karta te kilka miesiecy a później sprzedał karte i chłodzenie (osobno).

Ale to tylko moje zdanie :->