Bastian07 1 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Cześć wszystkim, pomożecie w wyborze smartfona ? Jakie modele polecacie do 2500zł max max max. Moje priorytety. 1) nowe modele (aktualne lub ewentualnie o 1 model starsze) 2) APARAT - zależy mi na super zdjęciach oraz szerokokątnym obiektywie (mam LG G5 i notorycznie tego używam aparatu) 3) BATERIA - w miarę możliwości mocna, choć w większości modeli i tak jest podobnie. 4) Ładowanie bezprzewodowe - chciałbym posiadać taką opcję mimo wszystko. Zastanawiam się nad LG G7, Samsung S8+ (S9 raczej będzie zbyt drogi jeszcze), LG V30. Cel - prezent świąteczny, zakup ewentualnie w Black Friday. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 V30 spełnia w zasadzie wszystkie Twoje wymagania i powinien być najbardziej optymalny. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 j.w., jest mało telefonów spełniających jednocześnie wszystkie wymagania, szczególnie 2 i 4. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bastian07 1 Napisano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) Wypisałem priorytety, w kolejności na czym mi najbardziej zależy, punkt 4 jest najmniej ważny ze wszystkich. Zainteresuje się V30 w sumie. A jakieś główne wady tego modelu w stosunku do obecnych smartfonów z 2018 roku? Edytowane 20 Listopada 2018 przez Bastian07 Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Poza prockiem Snap poprzedniej generacji i 4 GB RAM (mniej aplikacji w pamięci zostawi) musisz tylko uważać, aby nie świecić ekranem na full przez długi okres, bo się wypali (kilka dni temu widziałem sklepowego V30 z wypaleniem okna demo na całym ekranie, ale egzemplarze demonstracyjne w MM świecą non-stop na 100% przez długi czas, więc nie ma się co dziwić). Cytuj Link to post Share on other sites
Bastian07 1 Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 a jakie korzyści daje mi G7 ThinQ w stosunku do V30 ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Dla niektórych ekran IPS,inna bryła telefonu (węższy od v30) plus teoretycznie lepsze wsparcie ze względu na późniejsza premierę. Natomiast z czysto użytecznych aspektów to v30 jest lepsza. Lepszy ekran, lepsza bateria, szerszy szeroki kąt w aparacie, brak notcha, kapitalny (suebiktywnie) wygląd. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Poza wspomnianymi przez kolegę wyżej różnicami G7 ma też nowszego Snapa (845 vs. 835) i mocniej grające głośniki (podobno lepiej gra tylko HTC U12+). No i tę "zaletę", że jest dostępny u opów, zaś V30 już nikt nie ma... Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Wg. mnie największą różnicą będzie sam ekran gdzie w G7 jest zastosowany panel IPS. Natomiast porównując czysto na papierze to dostaniesz nowszy (o rok) model z nieco większym ekranem z wyższej rozdzielczości ale to raczej detale bo oba modele są zbliżone i jest to TOP jeżeli chodzi o LG. Na plus V30 nieco pojemniejsza bateria. Edytowane 21 Listopada 2018 przez White_Ghost Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Bastian07 1 Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Wybrałem V30 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Wybrałem V30 bardzo dobry wybór, napisz potem więcej, czy jesteś zadowolony i czy spełnia Twoje oczekiwania.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts