imayas 0 Napisano 18 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 (edytowane) Witam, w jaki sposób mogę sprawdzić czy ip przydzielone przez dostawce jest prywatne czy publiczne. Korzystam ze światłowodów. Pytam, ponieważ mam pewien problem z połączeniem się na serwer gry Black Deserta. Gdy tylko loguje się do postaci, rozłącza mnie i wywala z gry, problem znika jak podłącze się przez VPN. Większość gier też jest ograniczona przez NAT.s Napisałem również do supportu gry, tutaj jest odpowiedź z ich strony: "Thanks for the update - as you are able to connect to the game client, ports are most likely not the issue, yet it could be a potential server/traffic blocking situation. Contacting your ISP's Customer Support service and letting them know that you are able to access Black Desert Online using a VPN is enough information - the agent that you speak to will be able to perform the necessary tests required. You can let them know that the game server can be found behind this IP: 81.171.14.178" Oraz film z problemu: https://www.youtube.com/watch?v=NKlo3g61sdw Podejrzewam, że może być to właśnie wina prywatnego adresu IP, ale nie jestem pewny do końca. Dodam również, że czasami jestem w stanie się zalogować do gry bez problemu, po jednym dniu, ale po 3-4h problem znowu wraca. Edytowane 18 Listopada 2018 przez imayas Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts