ushiromawashi 0 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Kochani, pomocy.Doradźcie który wybrać bo mam mętlik i sam już nie wiem Mac:https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-apple-macbook-pro-13-3-i5-8gb-128gb-ssd-iris-plus-640-macos-srebrny-mpxr2ze-aHuawei:https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-huawei-matebook-x-pro-53010det-i5-8250u-8gb-256gb-ssd-int-win10h-mystic-silver DELL: https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-dell-xps-13-9360-i5-7200u-8gb-ssd256gb-int-win10p-srebrnyKomputer chce na lata i za tym przemawia macbook.Na gry już nie mam czasu a jak będę chciał to kupię sobie kiedyś konsolę.Ogólnie potrzebuje do domu, internet, filmy, prace biurowe.Mam mało miejsca w mieszkaniu więc coś takiego idealnie się sprawdzi.Za cenne rady dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
uraharu 1 Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 zdecydowanie macbook dell - w większości tandetna plastikowa obudowa - kiepskie spasowanie elementów - skrzypiąca klawiatura - słabsze odwzorowanie barw na matrycy w porównaniu do macbooka Huawei + sprzęt spoko, ale nie w tej cenie, gdyby kosztował 4000zł mógłbyś brać w ciemno, w cenie 5200 można kupić już macbooka Mac + sprzęt na lata, wolno traci na wartości + dobry szybki i wydajny system + cichy, aluminowy + bardzo dobra matryca retina - trudniej z dobrym "darmowym" softem, za vpn'a nawet trzeba pare groszy zapłacić, ale nie jest to jakaś duża wada zamienniki offica są darmowe, klient poczty, gimp etc 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ushiromawashi 0 Napisano 16 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Dzięki wielkie. Takiej odp oczekiwałem Cytuj Link to post Share on other sites
rafaello991 20 Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Też brałbym Mac'a , Huawei ma podobną specyfikację i cenę ale fakt straci na wartości, a Dell ma procek 7 generacji więc spada na ostanią pozycję w Twoich propozycjach Cytuj Link to post Share on other sites
booncol 664 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) MacBook i Dell maja i5 7mej generacji, czyli dwurdzeniowe. Huawei z nich najwydajniejszy. MacBook ma SSD 128gb, czyli tak jakbyś miał w telefonie 16gb. Skończy się momentalnie. Dodatkowo owy MacBook to model 2017, który ma problemy z zacinajaca się klawiatura (po pewnym czasie, gdy pod klawisz dostanie się brud, przestaje działać). MacBooka po gwarancji naprawisz tylko w autoryzowanym centrum serwisowym, w przeciwnym razie nie będzie działał. Koszt naprawy pogwarancyjnej, nawet przy błahej usterce może być równy cenie nowego laptopa. Co do Dell XPS to wystarczy poczytać jakie ludzie mają z nimi problemy, jak często zdarzają się sztuki z wadami fabrycznymi. Ogólnie trafić na dobrą sztukę to jak wygrać los na loterii. Jeżeli nie jesteś fanem macOS, zdecydowanie Huawei. Edytowane 20 Listopada 2018 przez booncol 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Również wybrałbym Maca bo system jest bezawaryjny, bateria trzyma tyle ile podaje producent, reweleacyjny ekran, i inne plusy jakie znajdziesz wyżej w tym wątku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts