Lord Nikt 3 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Myk jest taki że w moim Define R4 i przy MOBO: Aorusa X470 Gaming 7 Wi-Fi, nie mam jak zamontować chłodnicy z wentylatorami, sama chłodnica ledwo wchodzi na wysokość (blokuje ją radiator/chłodzenie nad sekcją zasilania płyty głownej itd), a na długość trzeba się szarpać by ją wcisnać w (niedemontowalny koszyk na ROM'y) . No więc kupię nową budę.Celował bym w białą lub biało-czarną. PHANTEKS Eclipse P400 TGDefine R6 TGCorsair SPEC-OMEGA CarbaideElite S340Rzecz w tym że jak się patrzę na te wszystkie obudowy to w każdej wyglada to tak iż nad miejscem gdzie wchodzą dystance pod MOBO jest bardzo mało miejsca do góry obudowy.Czyli rozumiem że najlepiej by było wziąć Full Tower?Bo w tych widze dużo miejsca pod czapką na chłodnicę i wentylatory.Np jak w :Thermaltake View 71Poszperałem trochę na GamersNexusNZXT H700 i H700iCooler Master H500P meshCorsair Obsidian 500D Premium TGRozumiem że tutaj jak jest ten wysoki top nad obudowa, to wrzuca się tam wentylatory żeby dmuchały w dół na chłodnicę powietrze?Czy montuje się tam chłodnicę a wentylatory po stronie wewnętrznej obudowy żeby dmuchały przez chłodnicę w górę?Tylko czy jeśli tam nie ma mesha na górze to nie będzie to poważnie ograniczało przepływu powietrza? Edytowane 14 Listopada 2018 przez Lord Nikt Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Zobacz sobie na Antka P110 https://allegro.pl/antec-p110-silent-midi-tower-czarny-i7663860580.html Bardzo fajna obudowa. Chłodnica z wentylatorami wchodzi bez problemu: Edytowane 14 Listopada 2018 przez sznib Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) @up na styk a nie bez problemu xd Zobacz Define R6, tam jest nie dość że miejsce to jeszcze spory offset między płytą a tym co zamontujesz na topie. Edytowane 14 Listopada 2018 przez MacPiston Cytuj Link to post Share on other sites
marcin2468 16 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Mam R6 i ilość miejsca zależy od wysokości chłodzenia na płycie. Jak dla mnie nie ma go dużo Cytuj Link to post Share on other sites
Lord Nikt 3 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Kraken x62 v.2 ma łącznie 60mm (6cm) grubości + podkładki gumowe między nie a obudowę dla tłumienia drgań to jakieś +2mm. Cooler Master MasterCase H500P Mesh Edition byłby idealny, gdyby nie to że na górze jest akryl zamiast siatki.AiO LC miernie sobie będzie tam dawać radę. Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Co do CoolerMastera sprawdź dokładnie, ale wydaje mi się, że jest jakieś ograniczenie na topie, jeżeli chodzi o grubość AiO. Gdzieś to widziałem na stronie producenta napisane drobnym drukiem. Edytowane 14 Listopada 2018 przez choleryk65 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts