wilk669 39 Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Witam. Po 3,5 roku moja Lumia 535 zaczyna powoli świrować (najpewniej nieszczęsny dotyk), więc pora chyba znaleźć coś nowego. Moje kryteria są proste. Ma być po prostu w miarę możliwości niezawodny i niewymagający głębokiego gmerania w systemie by coś poprawić. Ma nie mulić po pół roku, ma się nie wieszać, nie swirować, być po prostu działać. No i nie przekraczać ceną 5 stówek. To telefon, a nie konsola do gier, czy centrum multimedialne. A i ma być możliwie mały. 5 cali to maks. Wolałbym mniejsze, ale nie robią. Moich dwóch kandydatów to oczywiście xiaomi redmi 5a (2/16) oraz Blackberry Z30. Wiem, ze BB jest raczej niepopularny, ale miał dobre opinie. Pytanie brzmi, czy ejst sens na kolejne 3-4 lata (albo i więcej jak się da). Pomożecie? Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 moja propozycja to Moto G5 (za 500 zł) lub poczekać na promocję (powtarzają się bardzo często) G5S - lepsze od tego Xiaomi, z prawie czystym systemem, więc nie będzie mulić, 3GB RAM, lepszy aparat, wymianna bateria (nie dotyczy wersji z S). Cytuj Link to post Share on other sites
sekus007 29 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Jak kolega wyżej powiedział, w tym budżecie to ja bym poszukał Moto G5 swego czasu był w sferisie poniżej 500 zł lub Redmi 5A. Cytuj Link to post Share on other sites
wilk669 39 Napisano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Dobra, są to ciekawe rady, Bedzie trzeba poczytać opinię o Moto G5, bo na rodzinie testuję od pół roku xiaomi i są zadowoleni. \A co z tym Blackberry? Wiem, ze ma 4 lata, ale był to flagowiec z zamknietym systemem a nie andrutem. No i podobno dalej jest dostępny w sklepach Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Mam xiaomi 4x, przesiadłem się z lumii 930. I mogę polecić. Po roku użytkowania wszystko działa płynnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Above 2 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Motorola G5 lub warty uwagi jest tez TP link Neffos X1 : https://www.x-kom.pl/p/367393-smartfon-telefon-tp-link-neffos-x1-3-32gb-dual-sim-lte-szary.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts