Skocz do zawartości

Recommended Posts

8700K w cenie wyższej od 9700K. Może warto przemyśleć? Samo granie?

SX800 praktycznie w cenie M8PEG

AiO musi być? 

Pamięci można brać na B-Die pod OC.

Pod jaki monitor to pójdzie?

1 x  MSI GeForce RTX2070 Armor 8GB DDR6 256bit 1 x  Intel Core i7-9700K /3.6GHz, 12MB, LGA1151, BOX/ 1 x  MSI MAG Z390 TOMAHAWK /intel Z390, LGA1151/ 1 x  Fractal Design Define R6 (Black, Glass) 1 x  Seasonic FOCUS Plus 550W Gold 1 x  Toshiba P300 2TB 64MB cache SATA600 7200rpm 1 x  G.Skill 16GB (2x8GB) 3200MHz CL15 Ripjaws5 1 x  bequiet! Dark Rock 4 PRO 1 x  Plextor M.2 M8Pe 512GB (2300/1300MB/s) MLC

W tej samej cenie z Z390, 9700K, M8PEGN 512 GB, pamięci na B-Die pod OC. 

Jeśli chodzi o chłodzenie to zalerzy mi na kulturze pracy jak nacichszej w miarę możliwości, no chyba  że masz lepszą propozycję. A monitor mam  Asus VG248QE 144 MHZ.

Dlatego chciałbym doprecyzować dokładnie co do zakupu, odkładałem 2 razy zakup PC. Ale to koniec to jest ta chwila gdzie chce złożyć i kupić.

A więc tak to będzie wyglądać na koniec jak mam się rozumieć  https://www.x-kom.pl/lista/08hifxhpj tylko się zastanawiam czy nie dopłacić do RTX 2080  te pare złoty. I ram raczej nie chcę co pisałeś, nie chce mi się bawić w podkręcanie. I z dysku SSD na razie zrezygnuje w miedzy czasie go dokupie, procesor już z ESC zamówiłem, dlatego go w zestawie nie ma

https://www.x-kom.pl/p/451971-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-2080-ventus-8gb-gddr6.html 

Edytowane przez Wariat999

Więc kupując 9700K oraz Z390 Tomahawk i Dark Rock 4 Pro nie chcesz się bawić w OC? 

Poza tym małym absurdem jest ok. Dopłata do 2080, to dość sporo. Szkło masz FHD. Twoja decyzja ale ja raczej bym nie dopłacał. 

Chłodzenie Armor na RTX, to wcześniejszy Gaming

Oc procesora pewnie zrobię popatrzę  na necie jak to zrobić i jakoś pójdzie, ale ram nie chce podkręcać to co bedzie wystarczy mi, a kiedyś dokupie jeszcze 16GB ram.

Wiesz jak już kupować to chce na przyszłośc mieć coś, niż potem się bawić w sprzedawanie RTX 2070. I trochę też celuje w 1440P nie ukrywam, powinno być stabilnie przy 144MHZ + full detale. A kiedyś w przyszłośći też na pewno zmienie ten monitor albo dokupie drugi sobie po prostu. Staram się myśleć do przodu.

Edytowane przez Wariat999

Planuje za ok 4-5 msc coś pomyśleć nad przesiadką, skoro taki sprzęt biorę to trzeba go w pełni wykorzystać. A mozę się orientujesz jak wygląda sprawa kultury pracy tego. Te 150 zł w tą czy wtą nie robi mi róznicy, a ciekawie to wygląda 

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-2080-duke-8g-oc-8gb-gddr6-256-bit-hdmi-3xdp-usb-c-box-rtx-2080-duke-8g-oc-4141834/