paszport-54 0 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Witam Ostatnio zaktualizowałem oprogramowanie w moim routerze od tplink. Czy jeśli wciśnę przycisk resetowania do ustawień fabrycznych na routerze to routee powróci do stanu z przed aktualizacji jego oprogramkwania? Czy ta nowa wersja zostanie? Dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Przyciskiem reset starej wersji na pewno nie przywrócisz. Cytuj Link to post Share on other sites
paszport-54 0 Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Przyciskiem reset starej wersji na pewno nie przywrócisz. Powiem szczerze, że to mnie nie zadawala. Nie wiem jak to się stało, ale po tej aktualizacji zamiast oprogramowania tplinka mam oprogramowanie innego routera. I teraz nie mogę się zalogować do mojego tplinka ani do tego innego routera. W jaki sposób mogę cofnąć aktualizację lub zrobić coś, żeby był soft tplinka? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Pobierałeś firmware ze strony producenta czy jakąś przypadkową wersje? Nie masz czasem drugiego routera od operatora, który aktualnie ma taki sam adres jak tp link? Cytuj Link to post Share on other sites
paszport-54 0 Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Pobierałeś firmware ze strony producenta czy jakąś przypadkową wersje? Nie masz czasem drugiego routera od operatora, który aktualnie ma taki sam adres jak tp link? Pobierałem ze strony producenta. Niestety nie posiadam innego routera. Mam tylko ten jeden na który nie mogę wejść Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 I do czego on jest podłączony na wanie? Odłącz to i wtedy spróbuj. Cytuj Link to post Share on other sites
paszport-54 0 Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 I do czego on jest podłączony na wanie? Odłącz to i wtedy spróbuj.Mam kabel od dostawcy, który wychodzi ze ściany. Mieszkam w bloku. Kabel idzie do routera a router jest podłączony po lanie do pc. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Podłącz TP linka bezpośrednio tylko z komputerem, bez podłączonego internetu. Jeśli uda się wejść, koniecznie zmień adres IP na inny, ponieważ najwyraźniej jest konflikt. Cytuj Link to post Share on other sites
paszport-54 0 Napisano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Podłącz TP linka bezpośrednio tylko z komputerem, bez podłączonego internetu. Jeśli uda się wejść, koniecznie zmień adres IP na inny, ponieważ najwyraźniej jest konflikt.Źle się wyraziłe. Wejść na router pod wskazany adrws mogę, lecz zamiast ekranu logowania tplinka wyświetla mi się ekran logowania jakby do innego routera. Nie pamiętam teraz jego nazwy, ale to chyba jakiś chińczyk. Poszukałem na necie jakie trzeba wpisać parametey do logowania dla tego nowego po aktualizacji modelu, lecz żadna nie działa. I dlatego mam problem Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Zrób jak Longhron radzi po prostu. I daj znać co z tego wyszło. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Możesz spróbować przywrócić ustawienia domyślne routera przyciskiem z tyłu i ponowić próby logowania. Jeśli nadal będzie z tym problem wrzuć screen okna logowania, zobaczymy co można wymyślić. Cytuj Link to post Share on other sites
paszport-54 0 Napisano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Możesz spróbować przywrócić ustawienia domyślne routera przyciskiem z tyłu i ponowić próby logowania. Jeśli nadal będzie z tym problem wrzuć screen okna logowania, zobaczymy co można wymyślić.Okej, dam pozniej znać co i jak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts