willow1986 0 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Hej, Mam od pewnego czasu problem z kompem. Dwa dni temu wymieniłem bebechy (plyra glowna, procek, ram, dodalem jeden dysk). Po godzinie dzialania pojawil sie blue screen a potem komp w biosie nie widzial dyskow. Podpialem i docinalem wszystko i poszedl. Wczoraj chodzil ok nawet poprzechodzil benchmark. Dodatkowo eindows 10 mial probelem z ponowna aktywacja ale reczne wklepanie kodu pomoglo. Teraz znowu to samo. 3 raz dxisiaj blue screen i za cholere nie wiem czemu. Speca: Ryzen 7 2700x Gtx 1080 strix Mobo strix b450-f gaming Ram g.skill 32gb 3000mhz aegis cl16 Zasilka corsair rm650x 650w Dyski: 1. Samsung ssd512 2. Firecuda 2gb 3. Cavior black wd 1 gb Dodam jeszcze ze dxdiag nie wie jaki mam system. Help pls! [EDIT] Doszedłem co powoduje BSOD. Problem powodują wszystkie urządzenia USB które są w trakcie korzystają z komputera aktywne. Po pewnym czasie pracy lub po uruchomieniu komputera zaczyna się robić Blue screen. Problem jest taki że przecież muszę korzystać z drukarki i innych peryferiów. Any ideas? Edytowane 5 Listopada 2018 przez willow1986 Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Wgrałeś wszystkie sterowniki ze strony producenta do płyty? Ewentualnie możesz użyć programu driverbooster, wyszuka i zaktualizuje istniejące. Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 [EDIT] Doszedłem co powoduje BSOD. Problem powodują wszystkie urządzenia USB które są w trakcie korzystają z komputera aktywne. Po pewnym czasie pracy lub po uruchomieniu komputera zaczyna się robić Blue screen. Problem jest taki że przecież muszę korzystać z drukarki i innych peryferiów. Any ideas? Jeśli problem powoduje COKOLWIEK wpiętego pod USB to są dwa wyjścia - albo uszkodzony sterownik (do reinstalacji ze strony producenta płyty) albo uszkodzony kontroler USB fizycznie i wtedy płyta leci na gwarancje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts