limera1n 317 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Temperatura w normie, zegary w normie, dyski zdrowe, windows świeży, nowe sterowniki Kończą mi się pomysły. Może jakiś tryb zgodnosci? Uruchomić Metina w trybie zgodności z Windows XP/7 Sent from my MI 8 using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
serakles 1 Napisano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 W trybach zgodności to samo. Znaczenia chyba nie ma że nowe sterowniki stara gra bo problem klatkowania występuje też w BF1 ja też już szczerze nie mam pomysłów, męczę się z tym kompem od ponad roku i chyba skończy się na tym że go na nowy wymienię i nigdy nie poznam przyczyny i rozwiązania tego problemu A nie wydaje Ci się trochę dziwne taktowanie pamięci RAM? takie coś za niskie. Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 7 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 A nie wydaje Ci się trochę dziwne taktowanie pamięci RAM? takie coś za niskie. Kości masz zapewne 1333MHz. "DDR" znaczy "Double Data Rate". Log podaje DRAM czyli połowę z DDR co u Ciebie wynosi ~665.3 Jest to związane z zasadą działania pamięci operacyjnej. Gdybym ja na serwisie miał komputer z takimi problemami, po tej eliminacji błędów i diagnostyce zacząłbym chyba żonglerkę podzespołami. Inne GPU, CPU, RAMy itd... W końcu się okaże co jest realnym sprawcą problemów Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Na pewno problemem jest CPU i RAM, masz mało RAM-u i pewnie też nie jest za szybki (DDR3). Procek z kolei jest bardzo stary i z tego co napisałeś na stockowych ustawieniach. Możesz spróbować go podkręcić, ale ciężko powiedzieć jaki będzie przyrost wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts