Punishero 0 Napisano 27 Października 2018 Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Witam, Mam kartę graficzną gtx 1080 z zainstalowanym chłodzeniem Aio od NZXT. Konkretnie NZXT Kraken G12 i Kraken X62. Chciałbym dodatkowo zabezpieczyć pamięć i VRM radiatorkami. Moje pytanie, czy takie będą ok? https://tiny.pl/gzvmf i jakie zastosować termopady? pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 27 Października 2018 Udostępnij Napisano 27 Października 2018 (edytowane) Nie potrzebujesz żadnych termopadów - te radiatorki mają od spodu taśmę termoprzewodzącą, więc po prostu przyklejasz je na miejsce. Osobiście wziąłbym coś trochę wyższego, bo te mają małą powierzchnię. Tutaj masz coś wyższego od razu z taśmą termoprzewodząca. Ewentualnie takie większe i takie mniejsze, a do tego taśmą termoprzewodząca. Tylko takie wysokie pewnie nie wejdą pod G12, więc najlepszym wyborem będzie to co sam linkowałeś. Edytowane 27 Października 2018 przez Zawisz Cytuj Link to post Share on other sites
Punishero 0 Napisano 28 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2018 (edytowane) Na stronie którą linkowałeś znalazłem coś takiego, warto jest w to inwestować? Nie ma podanej wysokości ale gdzieś czytałem, że pasuje do customowych chłodzeń. Edytowane 28 Października 2018 przez Punishero Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 28 Października 2018 Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Możesz spróbować - w razie gdyby nie pasowało, to masz 14 dni na zwrot. Oczywiście pod warunkiem, że masz kartę na referencyjnym PCB, bo takie pasuje ten kit. Cytuj Link to post Share on other sites
Punishero 0 Napisano 28 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2018 A to odpada, próbuję właśnie zbić temperaturę na Palicie GTX1080 Dual OC-wiem nie najlepsza karta, ale dostałem w prezencie to nie wybrzydzam Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 28 Października 2018 Udostępnij Napisano 28 Października 2018 (edytowane) A to odpada, próbuję właśnie zbić temperaturę na Palicie GTX1080 Dual OC-wiem nie najlepsza karta, ale dostałem w prezencie to nie wybrzydzam A sprawdź w necie, być może akurat ten Palit ma referencyjne PCB ? Niewykluczone, że ma tylko autorskie chłodzenie. Musiałbyś porównać. Edytowane 28 Października 2018 przez choleryk65 Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 28 Października 2018 Udostępnij Napisano 28 Października 2018 (edytowane) Ten Palit nie ma referencyjnego PCB - widać to po kompatybilności bloków wodnych, bo na tego Palita nie pasują bloki, które normalnie wchodzą referenty. Układ elementów na PCB jest trochę inny, a do tego brakuje jednego otworu montażowego. W teorii dałoby się dociąć ten zestaw Gelida tak, żeby pasował, w praktyce nie wiem czy jest sens się bawić. Edytowane 28 Października 2018 przez Zawisz Cytuj Link to post Share on other sites
Punishero 0 Napisano 29 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2018 60 zł to nie majątek, spróbuję może akurat da się dopasować. Napisze o efektach może akurat komuś się to przyda Cytuj Link to post Share on other sites
lucask83 0 Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 60 zł to nie majątek, spróbuję może akurat da się dopasować. Napisze o efektach może akurat komuś się to przyda I jak dało się to zamontować ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts