zajec 1 Napisano 22 Października 2018 Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Witam, potrzebuję Waszej pomocy w wyborze routera, który zastąpi mój obecny lecz już wysłużony TL-WR1043ND v1 z wgranym OpenWRT. Wprowadzam się do nowego domu, w posiadaniu co raz więcej sprzętów które obsłużą AC oraz 5Ghz dlatego szukam następcy. Uwagę zwrócił Asus RT-AC1200G+ ale mnogość opinii, które sugerują że nie jest jakimś cudemskłania do dalszego szukania. Szczególnie, że parę ścian jest a na 2,4 ghz z tego co czytam ten router nie da rady. Ogółem: Łącze światłowodowe 600mb/s, sprzęty: TV, 2x laptop (jeden ac drugi n), asus transformer, PC (po kablu), telefony (działają na ac). Zależy mi na OpenVPS, jeżeli będę mógł wgrać openwrt też będzie to plus, chociaż jeżeli porządny soft od producenta można openwrt pominąć. Ważną kwestią jest też zasięg żeby nie był gorszy od WR1043ND a na pewno lepszy. Z czego wy korzystacie, co możecie polecić ? Czy RT-AC58U lub RT-AC68U warto brać pod uwagę? szczególnie że można mu LEDE wgrać ? Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Sam zastanawiam się nad Netgar XR700 ale on ma tylko AC lub ASUS RT-AX880U ten już ma nowy standard AX, przeprowadziłem się do domku i mam słaby zasięg może przez to że mam ogrzewanie podłogowe u góry i sygnał słabo przechodzi przez strop i folie od podłogówki sam nie wiem. jest jeszcze ASUS Rapture GT-AX11000 nad którym można pomyśleć, też ma nowy standard AX Edytowane 24 Października 2018 przez davidoff Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 2 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Rt-ac 1200g+ kosztuje 300zl gt-ax 1500zl ciezko porownywac, mialem 1200g+ i ni narzekalem net 1gb/s Edytowane 2 Listopada 2018 przez xGatki Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 jeżeli weźmiesz router za ok 300zł to porównaj sobie liczbę możliwych do nawiązania sesji , zrozumiesz że nie tylko niska cena się liczy , nawet jak masz po kablu to dociąż taki router za 300zl sesjami i sprawdź pingi a się przekonasz jaka jest różnica..... i różnica pomiędzy routerem za 300zł a 1500zł Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 No wiem, ze będzie różnica miedzy 300zł a 1500zł chyba nie zrozumiałeś mojego posta. Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 7 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 norma jak masz kasę to masz TOPowy sprzęt bez kompromisu , zdaje sobie z tego sprawę że to tylko urządzenie rozprowadzające sygnał sam miałem kiedyś router za 50zł i mi wystarczał obecnie mieszkam w domu i potrzbuję "coś" lepszego ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts