Costa 0 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Mam procka jak w temacie. Chciałem go podkręcic do ok 3.8 i kupić taka kartę jak w temacie ale i tutaj ten artykuł. http://nvision.pl/2-rdzeniowy-procesor- ... ils-1.html Po jego przeczytaniu lekko sie zestrachałem i anulowałem zamówienie. Czy ta informacja z tego artykułu jest prawdziwa? Procka mam 2 rdzeniowego więc odpada ten gf? Jeśli tak to brać radeona? Proszę o weryfikację. I o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Tak właśnie jest - karty nV o wiele lepiej działają, jak mają do dyspozycji CPU z 4 rdzeniami. To znaczy że ktoś, kto ma dwa rdzenie, nie może mieć karty nV. Będzie działać. Kup kartę i zbieraj na wymianę cpu na jakiegoś Qxxx pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 To znaczy że ktoś, kto ma dwa rdzenie, nie może mieć karty nV Heh ... a to czemu ? Zabronione prawnie czy jak Owszem jest trochu gorsza wydajność z tego co tam pisze ( akurat dotyczy to Fermi i nowych sterowników- więc mnie to nie dotyczy ) ale nie na tyle by nie kupowac tych kart Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Gdzieś zjadłem "nie". Miało być: To nie znaczy że ktoś, kto ma dwa rdzenie, nie może mieć karty nV. Musiałem coś spartolić podczas edycji posta Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 A nie lepiej po prostu kupić Radeona? Bez zabaw i wydatków związanych z wymianą CPU Cytuj Link to post Share on other sites
Costa 0 Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Może i lepiej radka. Ale planowałem podkrecić teraz procka..kupić tą kartę a za jakiś czas przejść na AM3 np. Dlaczego nie radka? Chciałbym po prostu teraz coś ze stajni nV. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 no to jak masz zamiar przejść na AM3+ to po kiego masz tracić kasę teraz na Qxxxx? przecież póki co możesz siedzieć na tym e8400+gtx 560ti później sprzedać czy co tam planujesz z lga775 kupisz am3+ z 4 rdzeniowym procesorem a może uda ci sie uskładać do Sandy bridge Cytuj Link to post Share on other sites
Costa 0 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Podkręce procka na mugenie i posiedze trochę na tym 560 a potem zmienię na platformę amd Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Dokładnie, nie ma co panikować, potestuj trochę. Skoro mi pasowało HD5850 w parze z quadem 9400 taktowanym 2,6 to u Ciebie będzie podobnie. Aktualnie daję radę z gtx580 w parze z taktowanym normalne i5 760 więc jest dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
pudel 10 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Przed momentem ustawiłem koligację dla 3Dmark 11 na 2 rdzenie, i nie jest tragicznie. Najbardziej spadł wynik dla fizyki reszta mieści się w normie, Q9550 używam na co dzień przy taktowaniu 3.6Ghz, więc jeśli dobrze podkręcisz E8400 nie będzie tragedii. Ten artykuł jest trochę przesadzony, więc na twoim miejscu zakupiłbym kartę. Pozdrawiam Wynik przy 2 rdzeniach-http://3dmark.com/3dm11/1084346 Wynik przy 4-http://3dmark.com/3dm11/1084375 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts