Skocz do zawartości

gts450 vs gtx 460????

Recommended Posts

witam. mam pytanie. czy jezeli na gts450 winimalna wartosc wyswietlanych klatek wynosi 20 to czy przytych samych ustawieniach w tej samej grze jezeli wsadze do kompa gtx 460 to czy osiagnie on tez mnimalna wartosc 20klatek, oczywiscie ta sama gra te same ustawienia i ten sam procek athlon 64 x2 dualcore taktowany 2.21ghz.

OMG! Odpowiedź jest prosta.

Gtx, ma 2x większą szynę i jest wydajniejszym układem. Zdecydowanie pozwoli na więcej klatek minimalnych. Właśnie na tym to polega, że nie tylko więcej maksymalnych, ale również, a nawet przede wszystkim nowe konstrukcje oferują więcej klatek minimalnych.

Trudno teoretycznie powiedzeć, minimalny fps zależy od gry, u mnie na gtx580 w Starcraft2 na maks detalach minimalny fps potrafi spaść poniżej 20 w czasie bitwy z mothershipem, więc na gtx460 czy gts450 tym bardziej.

Jezu... :)

W ogóle nie rozumiem twojego pytania

GTS 450 jest słabszy od GTX 460.

Podam Ci przykład

Moc GTS 450 to 100%, a GTX 460 to 200%.

Procek Ci ograniczy tą i tą grafikę.

np. GTS 450 będzie wykorzystywany 30%, minimalne klatki na sekundę 20, bo procek ogranicza. GTX 460, też będzie wykorzystywany w 30%, minimalne klatki na sekundę 20 i też będzie ograniczany przez procka.

ooo podam ci jaśniej

Moc GTX 460:

__________________________________ (całkowita moc)

_______ (wykorzystywana moc karty przez grę, tak mało, bo procek ogranicza)

Moc GTS 450:

_____________ (Całkowita moc)

_______ (wykorzystanie moc karty przez grę, tak mało, bo procek ogranicza)

chyba wiem o co mu chodzi heehhe , jestem kierowcą wiec wytłumaczę to na samochodzie :cenzura: , jeden ma ładowność 20ton drugi 10 ton i siedzi w nich jeden ten sam silnik, w tym 10tonowym bujnie się i będzie jechał 60 km /h a ten cięższy niestety ma za słaby silnik i pojedzie ledwo 40.... , tak ja to rozumuję :) , samochody to karta a silnik proc ... :hahaha:;) ...

gts450 vs gtx 460

Nie czytałem postów innych, ale pewnie już odpowiedzieli.

Myślę, że liczba klatek minimalnych nie ulegnie zmianie, jeśli, to bardzo nieznacznie na + dla 460. Dlaczego nieznacznie?

athlon 64 x2 dualcore taktowany 2.21ghz

Dlatego.

Myślę, że jeśli masz możliwość i okazję wymienić, to nie zastanawiaj się tylko bierz 460. Ja kiedyś przy CPU o podobnej mocy (opteron 2.4GHz x2) miałem jako kartę graficzną gtx470 (tę co obecnie w profilu). Co prawda nie gram w gry, ale w CUDA sprawdzała się bardzo dobrze - tylko, że cuda operuje na GPU.

Ale w flash player 10.x akceleracja FHD działała bardzo dobrze. Także nie jest źle mieć bardzo wydajną grafikę nawet przy słabym CPU.

pozdrawiam

dak

Jezu... :cenzura:

W ogóle nie rozumiem twojego pytania

GTS 450 jest słabszy od GTX 460.

Podam Ci przykład

Moc GTS 450 to 100%, a GTX 460 to 200%.

Procek Ci ograniczy tą i tą grafikę.

np. GTS 450 będzie wykorzystywany 30%, minimalne klatki na sekundę 20, bo procek ogranicza. GTX 460, też będzie wykorzystywany w 30%, minimalne klatki na sekundę 20 i też będzie ograniczany przez procka.

ooo podam ci jaśniej

Moc GTX 460:

__________________________________ (całkowita moc)

_______ (wykorzystywana moc karty przez grę, tak mało, bo procek ogranicza)

Moc GTS 450:

_____________ (Całkowita moc)

_______ (wykorzystanie moc karty przez grę, tak mało, bo procek ogranicza)

Bardzo dobry wykres. Karta będzie stała na tym samym poziomie wydajności, nie ważne czy gts czy gtx. Proste..

wy źle to tłumaczycie :) mój sposób jest najlepszy:

To jak z przewożeniem piasku taczką:

-ładowność taczki to możliwości procka,

-piasek to karta graficzna

450 to 1000kg, a 460 to 2000kg,

Licząc, że masz tylko godzinę na przewiezienie piasku, nie ma dla ciebie różnicy czy masz: 1 tone czy 2 tony, bo i tak zdążysz przewieść tylko 0,5 Tony,

natomiast jeśli zwiększysz ładowność taczki(podkręcisz procka) to tona różnicy odegra rolę, bo przy 450 przewieziesz tylko tonę, a przt 460 np. 1,6 tony, nie wykorzystasz całych 2 ton ale więcej niż 450 ;)

To chyba jasne i czytelne jest