Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Aktualnie posiadam iphone se. Telefon działa bardzo dobrze i nie mam do niego żadmych zastrzeżen. Natomiast bateria jest coraz bardziej zdrenowana i muszę ładować telefon gdzieś w połowie dnia. Dodatkowo mały ekran zaczyna mnie również powoli irytować. Stwierdziłem więc, że kupię coś z plusem. Tak więc zastanawiam się pomiędzy dwoma telefonami z tematu. Jeżeli chodzi o moje użytkowanie to głównie słucham muzyki na słuchawkach, czasami youtube, robie zdjęcia (notatki, coś w pracy), smsy, mail, facebook. Nie gram w gry, właściwie używam może z 10 aplikacji. Tak więc na super jakości aparatu mi bardzo nie zależy, ten w SE spokojnie mi wystarczył. Głównie zależy mi na baterii, wielkości i jakości ekranu. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że chcę kupić teraz telefon na co najmniej dwa lata. 

Jeżeli chodzi o moje osobiste obserwacje to:

-  wg obudowa w ip7 jest lepsza (aluminium) niż w 8 (szkło)

- ip7 jest jednak trochę tańszy

- dłuższe wsparcie dla 8

- bateria podobno lepsza w 8, na czym najbardziej mi zależy bo czasami nie ma mnie w domu po 14h

- ekran też podobno jest minimalnie lepszy w 8

- więcej pamięci w 8, chociaż 32 gb też pewnie spokojnie by mi starczyło 

Jeszcze po głowie chodzi mi zwykła 8. Cenowo podobnie jak 7plus, jednak boje się baterii. 

Oba będą na co najmniej dwa lata, bo Apple długo wspiera aktualizacjami swoje telefony, ale w tym przypadku poszukałbym 8+ - 32GB pamięci to mało (docenisz z czasem ;), lepsze bebechy i o rok dłuższe wsparcie też nie będzie bez znaczenia. 8 bez plusa w ogóle bym nie rozpatrywał, bo baterią będziesz zawiedziony.

Musisz sam podjąć decyzję moim zdaniem to nie da sie odczuć aż takiego wow jak lepsze bebechy w 8 bo to juz trzeba by ze stoperem siedzieć, wsparcie dla 5s jest do tej pory wiec juz ponad 5lat wiec o wsparcie nie ma sie co martwić, szklane plecki są minusem jesli nie kupisz dobrego etui ja sam byłem przed tym wyborem i wybralem 7. co do Pamięci to minimum 32 gb ale celowałbym w 64gb jesli chesz mieć go do 3 lat.

Dzięki za odpowiedzi. Sytuacja jednak się trochę zmieniła. Na froncie zostaje zwykła ósemka albo coś z andoridem. Co możecie polecić, chciałbym się zmieścić w 3 tysiącach. Ip 8 plus to koszt 3,3-3,5k, także muszę sobie go podarować. Jak wielkościowo wygląda oneplus 6 przy iphone plus? Samsung a także huawei nie bardzo mnie przekonuje

Oneplus 6 155.70 x 75.35 x 7.75 mm

Iphone 7 plus 158.20 x 77.90 x 7.30 mm

Jest mniejszy.

Z tym ze obecnie czekamy na oneplusa 6t który teoretycznie nie wiele zmienia a nie wszystkie zmiany zaliczył bym do zalet bo nie będzie miał załącza Jack niestety. Ale będzie kosztować tyle co 6 a ze 6 obecnie nie jest dostępna na oficjalnej stronie oneplusa, to alternatywą pozostaje xkom gdzie jest znacznie droższy i tu już jego cena nie będzie tak powalac na kolana. Moze rozsądnie będzie poczekać na premierę oneplusa 6t do 30 października.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka