wojtek20082 0 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Układałem kable od przedniego panela obudowy, bo zahaczały o wentylator. Nagle zauważyłem, że od włącznika komputera urwał się kabel. Próbowałem przylutować, ale się nie da - zerwany pin. Znalazłem niemalże taki sam http://allegro.pl/mikroprzelacznik-stab ... 27288.html jednak w moim na wyprowadzeniu są (tzn. były, ale się urwały) 3 piny a w tym 6. Czy to robi jakąś różnicę? Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 3 a 6 czy 100 nie ma różnicy jak dobrze podłączysz, ale ten z allegro jest zły, bo jest stabilny, a ty potrzebujesz astabilny. Czyli zwierasz obwód na moment i rozwierasz, komp odpala itp. A ten z allegro po wciśnięciu trzyma cały czas zamknięty obwód, dopóki go 2. raz nie wciśniesz. Możesz zrobić też prowizorke a'la na McGyvera , czyli wyprowadzasz te 2 kable gołe ze zdjęta izolacją z końcówek, i jak chcesz odpalić kompa to po prostu zwierasz na chwile... Cytuj Link to post Share on other sites
wojtek20082 0 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Nie no komp nowy to takiej chały nie zrobię ;d Znacie jakiś sklep internetowy z takimi przełącznikami? U mnie w mieście w żadnym sklepie nie ma... Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 w każdym sklepie z bebechami dla elektroników znajdziesz takich na pęczki. btw: astabilny to znaczy 'chwilowy', widze za na allegro ta 2. nazwa jest popularniejsza. ////@niżej: a skąd mam wiedziec, jakie jest twoje miasto...? ---- edit: po 1 min na goglach: http://tupalo.com/pl/bielsk-podlaski/domax zadzwoń sie dowiedz Cytuj Link to post Share on other sites
wojtek20082 0 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Może jakiś link? U mnie w mieście nie ma. @up Bielsk Podlaski @up Byłem - pralki, lodówki, inne AGD i RTV ale przełącznika nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 no to albo szukasz na gogle więcej sklepow albo zamawiasz z neta. Sa nawet gotowe powerbuttony, ktore sie tylko podpina w plyte (wersja dla leniwych). Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 "Możesz zrobić też prowizorke a'la na McGyvera , czyli wyprowadzasz te 2 kable gołe ze zdjęta izolacją z końcówek, i jak chcesz odpalić kompa to po prostu zwierasz na chwile..." 10/10 Zmień nicka na "Krótkie spięcie" Cytuj Link to post Share on other sites
QraJr 10 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Odpal go np śrubokrętem, wejdź do biosu i ustawa sobie start np na klawe. Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 3 a 6 czy 100 nie ma różnicy jak dobrze podłączysz, ale ten z allegro jest zły, bo jest stabilny, a ty potrzebujesz astabilny. Czyli zwierasz obwód na moment i rozwierasz, komp odpala itp. A ten z allegro po wciśnięciu trzyma cały czas zamknięty obwód, dopóki go 2. raz nie wciśniesz. Możesz zrobić też prowizorke a'la na McGyvera , czyli wyprowadzasz te 2 kable gołe ze zdjęta izolacją z końcówek, i jak chcesz odpalić kompa to po prostu zwierasz na chwile... haha metoda na mcgyvera mnie rozwaliła. !! Dobre dobre ziom!; p Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 idź do jakiegoś serwisu komputerowego, jak zajmują się składaniem komputerów to niemal na bank będą mieli takie włączniki i za grosze odpalą ci jeden. Cytuj Link to post Share on other sites
wojtek20082 0 Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Już kupiłem. Później wstawię, może w weekend, bo nie mam czasu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts