szczoszon 7 Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Witam, aktualnie jestem posiadaczem zasilacza Silentiumpc Deus G1 600w, psu zakupiłem 5 lat temu i aktualnie dźwiga drugi już zestaw a mianowicie i5 8400, gtx 1080, 16gb ddr4 2600mhz na płycie Gigabyte z370 k-3 oraz 5 wentylatorów + 1 na radiatorze. Zastanawiam się nad zmianą zasilacza z racji obaw o żywotność podzespołów, niby nic się nie dzieje ale to 5 letni zasilacz za 220zł i myślę ,że dobrze by było zainwestować w stabilniejsze zasilanie. Na oku mam Thermaltake Toughpower Grand 750w (750w dla wydajniejszej pracy przy niższym obciążeniu) ewentualnie coś od Corsair'a lub Cougar'a. Szukam rozwiązania modularnego. Co o tym myślicie, sugestie, opinie, ile w tym sensu i czy moje obawy są uzasadnione? Wszystko co pomoże mi zrozumieć więcej jest mile widziane! Kwota którą chcę przeznaczyć na zakup to ok 400zł. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Seasonic Focus Gold 550W lub 650W. Wymień tego SPC, to pewne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szczoszon 7 Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 (edytowane) W zasadzie do zamknięcia, po przeszperaniu recenzji doszedłem to wniosku ,że najrozsądniejszy jest Corsair rm650x a Seasonic którego już wcześniej na podstawie opinii uważałem za bardzo dobry no cóż wypadł średnio... I tak na podstawie tych wniosków zamówiłem Thermaltake Toughpower 750w RGB ,który jest budowany o ile się nie mylę na podobnej platformie co rm650x posiada fajny "półpasywny" wiatrak oraz rgb do tego przyzwoitą wydajność (choć w jednym teście natknąłem się na pewne problemy z 3.3v). Dzięki mik bo chociaż odpadł Seasonic to brakowało mi tego jednego "zrób to" do zmiany psu Edytowane 10 Października 2018 przez szczoszon Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 750 w do sprzętu który pobiera max 250 w no niby można Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 450W SS focus i masz zapasu mase i 10 lat gwarancji. the beast cena/wydajność zakup Cytuj Link to post Share on other sites
szczoszon 7 Napisano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Zgoda może przesadziłem ale obciążenie psu jest tak niskie ,że nawet w trakcie grania wiatrak się wyłącza bo tak niskie jest zapotrzebowanie. Cisssszzzzaaa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts