mustafa49 1 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Witam, Posiadam monitor Acer XB271HU na matrycy ips i mam pytanie dotyczące IPS glow. Mam problem taki, że gdy siedzę normalnie na wprost przed monitorem to w prawym dolnym rogu występuję ips glow (znika dopiero, gdy oddale się o jakieś 15cm). Rozumiem, że ips glow jest normalną rzeczą w tych matrycach wynikająca z konstrukcji, ale czy występowanie tego, gdy siedzi się na wprost też jest normalne? Cytuj Link to post Share on other sites
jrsmith 1 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 U mnie tez lekko widac ale tylko jak jest mega ciemno, a zawsze siedzę przy komputerze z włączoną lampka. Nie jest to jakoś mega widoczne. Oddałbym na gwarancję ale boje się zabawy z 20 sztukami. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 W Acerze to jeszcze jest szansa, że druga sztuka będzie lepsza bo to Asus ma problemy z utrzymaniem jakości. Zobacz sobie testy na youtube, koleś zamówił 20 monitorów Asusa (odpowiedników XB1) i wszystkie miały problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
mustafa49 1 Napisano 4 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Mam jeszcze pytanie do g-sync. Zauważyłem, że gdy mam go włączonego to oglądając coś na youtube, albo netflix raz za jakieś 15sek ekran mignie na czarno. Coś takiego jak tutaj Czy podczas korzystania z internetu powinno się go wyłączać i takie coś jest normalne? Cytuj Link to post Share on other sites
kosiarz66 46 Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 (edytowane) Mam jeszcze pytanie do g-sync. Zauważyłem, że gdy mam go włączonego to oglądając coś na youtube, albo netflix raz za jakieś 15sek ekran mignie na czarno. Coś takiego jak tutaj https://www.youtube.com/watch?v=nXhnIdywbRw Czy podczas korzystania z internetu powinno się go wyłączać i takie coś jest normalne? Nie jest u mnie posiadam akurat ten sam model z wyboru i nie mam takich jazd,jak zaprezentowałeś,a korzystam z g syn-ka. Skoro jest to czemu nie,jaki wypust masz? monitor ja mam z Jul 2018r,ostatni wymieniłem i teraz trafiłem na świetną sztukę prawie bez wad,wiec juz raczej lepszej mieć nie będę. Edytowane 4 Października 2018 przez kosiarz66 Cytuj Link to post Share on other sites
mustafa49 1 Napisano 4 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Gdyby ktoś miał taką sytuację to u mnie problem zniknął po ponownym zainstalowaniu sterowników z zaznaczoną opcją "wykonaj czystą instalacje". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts