Reitz 1 Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Witam Przymierzam się do zakupu karty graficznej. HD7770 dla FH4 niestety nie daje rady z 1gb vram Myślę o 1060 6GB tylko pytanie jaki? Zależy mi na ciszy i żeby była w miarę chłodna. i5 8400 | AsRock B360M Pro4 | bequiet! systempower 9 400w 120mm | SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White. Monitor 1920x1080 Czy zasilacz da radę i czy karta się zmieści z 3 wentylatorami chłodzeniem czy lepiej 2 wentylatorowe kupić? Liczę na pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Pajr0 0 Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Polecam karty Asusa z serii STRIX. Mają pasywny układ chłodzenia i wiatraki nie włączają się do 60 st - czyli mało kiedy, a jak nawet, to i tak są prawie niesłyszalne. Teraz można w bardzo dobrej cenie wyrwać 980-tke (myślę ok. 850-900 zł) - do FHD nie potrzebujesz niczego więcej. Zasilacz powinien dać radę, ale i tak do wymiany na moje oko. Obudowa raczej standardowa, więc też nie powinno być problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Reitz 1 Napisano 30 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2018 No niby gtx 1060 mniej pobiera prądu, chyba że się mylę to mnie poprawcie. Niestety nie chciałbym używanej karty, owszem wydajniejsze są w tej samej cenie co nowe niektóre ale jakoś wszystkie części ogółem co kupuje to kupuje nowe ze sklepu Co do zasilacza to mam nadzieję, że da rade. Ile taki komputer by pobrał prądu? 300W? Czy to dużo jak na ten zasilacz a może więcej? Czy zasilacz powinien mieć zapas mocy czy może chodzić jakby to powiedzieć "Na pełnej mocy" (mówię to o markowych zasilaczach)? Zawsze mogę za jakiś czas kupić lepszy zasilacz? A co do GTX 1060, Gigabyte WF2 OC jak się sprawuje z kulturą pracy? 2 wentylatory i na esc.pl 1230zł, Asus 1400zł. Jest jakaś różnica między nimi? Cytuj Link to post Share on other sites
Pajr0 0 Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Pobor mocy kilkadziesiat wat wiekszy, ale sprawa pomijalna. Konkurencja dla Strix od Gigabyte jest seria Aorus - jak lubisz cisze, to rozgladalbym sie za czyms takim. Roznice wydajnosci sa pomijalne, wiec uklad chlodzenia jest czyms, co robi roznice oraz ogolna jakosc wykonania i komponentow. Co do zasilacza, to pozostaje kwestia jego sprawnosci, ktora degraduje sie z czasem (w skrocie zasilacz, ktory obciazasz na gornych zakresach mocy, dziala mniej efektywnie). Musisz rozwazyc, czy warto kupic cos za 1,5k, czego wysyp masz za pol tej ceny (a mozna znalezc egzemplarz z gwarancja lub dogadac sie na gwarancje rozruchowa). Pamietaj, ze pascale w sumie na dzien dobry sa przestarzale i po nowym roku dostaniesz na tym ostro po d., jak wyjda zamienniki z seri 2XXX. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts