szymoneo 0 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Cześć,składam stację roboczą i jestem na etapie jej kompletowania. Często spędzam przy komputerze ponad 12h dziennie przy dosyć precyzyjnej i intensywnej pracy.Poszukuję bdb monitorów w zestawie x2, około 24-30cali z dosyć dużą rozdzielczością.Obsługiwane programy:- ZWCAD professional 2019 (alternatywa autocad) czarne tło, kontrastujące linie- Sketchup (duże sceny jak osiedla, modelowanie)- Photoshop (obróbka gotowych wizualizacji, przygotowanie wydruku)- MS Office- Jakieś gry ale bardzo małoMój wybórHP Z27N G2 DELL U2715H Aczkolwiek nie rozumiem innych wskaźników niż rozdzielczość i wielkość ekranu, proszę doradzić czy to dobry wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć, - Photoshop (obróbka gotowych wizualizacji, przygotowanie wydruku) Nie ten budżet i nie te możliwości potrzebujesz monitora z programowalnym LUT + kalibrator oraz trochę wiedzy o kolorze (np. z jakiej przestrzeni barw będziesz korzystał) i dobrze dobrane warunki oświetlenia. Tu praktycznie tylko EIZO i NEC w dodatku nie te biurowe, tylko już "ciut wyższe modele" wejdź na forum http://mva.pl/ i poczytaj oraz zadaj pytanie (tam jest spora liczba ludzi co się zajmuje zawodowo grafiką). Co do wybranych >DELL U2715H Dobry monitor do wszystkiego bez szczególnego nacisku na określony profil jedyne co w oczy kłuje to brak programowalnego LUT'u - tu masz recenzję: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm O HP się nie wypowiem bo nie miałem go w rękach i nie znalazłem ciekawej recenzji ... Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 z tych dwóch to zdecydowanie ten DELL. @xermos2 fajne to forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts