Skocz do zawartości

Którą kartę wybrać do Wieśka 2

Recommended Posts

Witam

Myślę o wymianie hd4830 na coś nowszego, w miarę wydajnego i max 350-400zł

Performance wymagany większy od w/w ale zależy mi na stosunku cena/wydajność

Reszta sprzętu w sygnaturce do wglądu :co: (w miarę aktualne)

Zależy mi na wydajności w rozdziałce max 1600x.... do tego na niskim poborze mocy ze względu na wypakowaną obudowę mATX i lubość ciszy... najlepiej jakby S1 z 12cm wentylem dawało radę półpasywnie w dość cieplej obudowie tak jak obecna 4830.

Póki co wynalazłem (ceny z przesyłką)

5750 za 260zł- niższe tdp lepsza wydajność w nowościach, 1gb

5830 za 375 - tu ew downclock pod starsze gry pamięć 1gb/szyna 256 :(

Na konkurencji oraz nowszych grafach się nie orientuje więc jak można to proszę o jakieś propozycje

5750 za 260zł- niższe tdp lepsza wydajność w nowościach, 1gb

5830 za 375 - tu ew downclock pod starsze gry pamięć 1gb/szyna 256 :)

Z żadnej nie będziesz zadowolony, dopiero coś na poziomie 5850 da solidnego kopa wydajności. Inaczej szkoda dotychczas posiadanego radeona zmieniać :(

Ta karta z linka od Mateja, no no :co: za takie pieniążki nowiutki 5850 z autorskim chłodzeniem - super.

No i mi się plany pozmieniały i z pixmani musiałbym dołozyć te 40zł do karty... wtedy 5830 wychodzi mnie 400... co i tak nie jest źle jak na tą kartę. No chyba że wezmę jeszcze 1-2 sztuki na handel :co: tylko jak wtedy sprawa z gw i fv/paragonem?

Chyba że poczekam chwilę na obniżki... pod wieśka - czyli do miesiąca czsu dokupię jakies 5770 z volttage tweak, np od asusa - wtedy podpasuje mi accelero. Może wyrwę takowe za 300 z groszem?

A po wakacjach 5850...pewnie będą w cenach z pixmani

Chyba że ktoś ze śląska lub opolszczyzny kupuje na pixmani kartę??

Zgadza sie, twórcy sobie moga pisac swoje, że na 8800gt pójdzie, a realia są realiami, ja liczę na płynność na maks detalach na gtx580 a nie na hd5770 dopiero hehe. Jak będzie dobra optymalizacja to gitara, a jak nie to i nawet gtx590 nie pomoże :co:

No jedynkę przeszedłem na integrze hd4250 ale przetaktowanej do 850mhz (standard 500-700) ale bez porównania z 4830 :(

A wie ktoś co z gwarancją jeśli bym odsprzedał 1 dodatkową sztukę? Można na 2 paragonach zamówić?

Co do wydajności to póki co mam mały monitorek 19,5 z 1300/1400....x... rozdzielczości w oczekiwaniu na coś co mnie usatysfakcjonuje pod PVA lub IPS... choć jest jeszcze telewizorek fullHD

Ps. Dobrze że tak mało jest płyt mATX z CF bo bym jeszcze 2 karte zostawił zamiast sprzedać :co: