fafor 11 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, za jakieś 2 miesiące mam zamiar kupić nowego PCta. Jako, że się nie znam zbytnio na sprzęcie to zacząłem już teraz sobie coś czytać na ten temat. Komputer miał by być głównie do gier. Na allegro znalazłem taki zestaw: Intel Core i5-2400 QuadCore 4x3.1GHz Turbo Boost: 3.4GHz MSI H61MU-E35 (B3) 1155 BOX w wersji B3 z portem SuperSpeed USB 3.0 5 Gb/s, Intel HD Graphics 2000 ram 8GB 1333MHz DDR3 dysk, nagrywarka, obudowa, zasilacz 400W w cenie: ~1600zl do tego bym dokupił jakąś kartę graficzną (~600zl), myślałem głównie o gigabyte lub gainwardzie gtx 460 1gb/256 ale zaczynam mieć wątpliwości czy to na prawdę taka dobra karta. Jak juz bym kupował kompa to chciał bym by wszystkie dotychczasowe gry działały mi na max detalach 1650x1050 wraz z DX 11 itp ale też z drugiej strony nie wiem czy na tego dxa nie potrzeba przynajmniej 2 razy lepszej karty. Chciałem więc spytać co sądzicie głównie o tej karcie w połączeniu z tym sprzętem i czy np nie ma jakiejś lepszej alternatywy jak np radeon czy po prostu inny geforce. Jeden kolega np proponował mi kupić 2x 9800 gtx (większość statów miał lepszych oprócz procka (1900) ale brak obsługi px 5.0 + dx 11) w tej samej cenie co Gtx 460. Proszę o jakąś podpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 nie kupuj nigdy z Allegro. Dozbieraj sobie przez te dwa miesiące kasy i w dziale " Komputery, Zestawy Komputerowe" założysz temat i cos porządnego ci złożymy, co do tego zestawu który podałes Obudowa,Zasilacz 400W... podejrzewam ze Ibox, Modecom, czyli czarna lista tak czy siak jak chcesz tu karte za 600zł musisz kupić nowy zasilacz Ram 8GB szkoda dopłacać lepiej kupic 4GB i dołożyć do Procesora Płyta bardzo budżetowa Powiedz koledze ze jak ma ci głupio doradzić to niech sobie te 9800GTX w SLI wsadzi w d Do 2000zł można złożyć sprzęt duzo duzo lepszy i wydajniejszy niz taki syf z Allegro Cytuj Link to post Share on other sites
pawlix 1 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Nie baw się w zestawy bo ci syfu napchają, tylko czekają aż złapią naiwniaka by wsadzić te wszystkie złomy. A po miesiącu założysz tutaj temat co robić bo ci komp się restartuje lub wywala jakieś błędy. Myślę że jakbyś miał 2000zł to już jest niezłe pole do popisu, patrząc na to, to wszystkie części do 2 miechów spadną także kupisz jeszcze coś lepszego, więc nie ma sensu bym ci teraz dał jakiś przykładowy zestawik. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ale masz kolegę nie ma co:) 2 x 9800gtx to po OC stawiam że ok 400W łykną do tego pewnie gorąco jak w piekarniku jak karta sama osiąga ok 65-70 to przy dwóch pewnie parę stopni jeszcze dojdzie o cholernym hałasie nie wspomnę ehh niektórzy to mają pomysły:) http://www.tomshardware.com/reviews/nvi ... 00-13.html Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dobra dzieki za rade, to za te 2 miechy wroce, ale jeszcze jedno, myslicie ze wtedy by mi chodzilo wszystko ladnie na mega maxa za te 2 kola? Cytuj Link to post Share on other sites
pawlix 1 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Na mega maxa to raczej nie. Ale na pewno będzie to już zadowalająca jakość A z tym kolego to zerwij kontakty lepiej xD Bo cię ładnie w maliny wpuszcza... Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 dobra dzieki : ) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Na mega maxa to raczej nie. Ale na pewno będzie to już zadowalająca jakość A z tym kolego to zerwij kontakty lepiej xD Bo cię ładnie w maliny wpuszcza... On nie ma FullHD tylko 22 cale 1680x1050, jestem przekonany ze każda gra pójdzie w tej rozdzielczości na MAX w sprzęcie który kupi za 2 miesiące Cytuj Link to post Share on other sites
pawlix 1 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 To zależy od gier. Na pewno wszystkie nie pójdą na fulla. Taki nowy BF3, jakoś słabo go widzę na takiej konfiguracji. Oczywiscie się mogę mylić ponieważ gra może być świetnie zoptymalizowana Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 podejrzewam ze Ibox, Modecom, czyli czarna lista tak czy siak jak chcesz tu karte za 600zł musisz kupić nowy zasilacz Wypraszam sobie, Modecom robi bardzo dobre zasilacze, moze byl problemy z seria FEEL ale ich modele silver byly bardzo udane, TO NIE JEST CZARNA LISTA!! Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Yhy Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 22" to nie mam tylko 20 : ( i co wy teraz piszecie? te monitory hd maja jakas lepsza grafe czy co? : P Cytuj Link to post Share on other sites
pawlix 1 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Mają większą rozdzielczość co oczywiście bardziej obciąża twoją karte graficzną, ale zapewnia ci lepsze detale gry ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 22" to nie mam tylko 20 : ( i co wy teraz piszecie? te monitory hd maja jakas lepsza grafe czy co? : P Sory ja mam 22 i mam 1680x1050 myślałem ze Ty tak samo Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Modecom robi dobre zasilacze? jeśli weźmiemy pod uwagę serie volcano to pełni zgadzam się z tym stwierdzeniem sam posiadam modecom volcano 550 wat od 4 lat już 3 razy zmieniałem podzespoły ale zasilacz został ciągle ten sam i chyba jeszcze długo tak będzie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts