Skocz do zawartości

Jaką karte kupić

Recommended Posts

Witam wszystkich, za jakieś 2 miesiące mam zamiar kupić nowego PCta. Jako, że się nie znam zbytnio na sprzęcie to zacząłem już teraz sobie coś czytać na ten temat. Komputer miał by być głównie do gier. Na allegro znalazłem taki zestaw:

Intel Core i5-2400 QuadCore 4x3.1GHz Turbo Boost: 3.4GHz

MSI H61MU-E35 (B3) 1155 BOX w wersji B3 z portem SuperSpeed USB 3.0 5 Gb/s,

Intel HD Graphics 2000

ram 8GB 1333MHz DDR3

dysk, nagrywarka, obudowa, zasilacz 400W

w cenie: ~1600zl

do tego bym dokupił jakąś kartę graficzną (~600zl), myślałem głównie o gigabyte lub gainwardzie gtx 460 1gb/256 ale zaczynam mieć wątpliwości czy to na prawdę taka dobra karta. Jak juz bym kupował kompa to chciał bym by wszystkie dotychczasowe gry działały mi na max detalach 1650x1050 wraz z DX 11 itp ale też z drugiej strony nie wiem czy na tego dxa nie potrzeba przynajmniej 2 razy lepszej karty. Chciałem więc spytać co sądzicie głównie o tej karcie w połączeniu z tym sprzętem i czy np nie ma jakiejś lepszej alternatywy jak np radeon czy po prostu inny geforce. Jeden kolega np proponował mi kupić 2x 9800 gtx (większość statów miał lepszych oprócz procka (1900) ale brak obsługi px 5.0 + dx 11) w tej samej cenie co Gtx 460. Proszę o jakąś podpowiedź.

nie kupuj nigdy z Allegro. Dozbieraj sobie przez te dwa miesiące kasy i w dziale " Komputery, Zestawy Komputerowe" założysz temat i cos porządnego ci złożymy, co do tego zestawu który podałes

Obudowa,Zasilacz 400W... podejrzewam ze Ibox, Modecom, czyli czarna lista tak czy siak jak chcesz tu karte za 600zł musisz kupić nowy zasilacz :(

Ram 8GB szkoda dopłacać lepiej kupic 4GB i dołożyć do Procesora

Płyta bardzo budżetowa

Powiedz koledze ze jak ma ci głupio doradzić to niech sobie te 9800GTX w SLI wsadzi w d :co:

Do 2000zł można złożyć sprzęt duzo duzo lepszy i wydajniejszy niz taki syf z Allegro :)

Nie baw się w zestawy bo ci syfu napchają, tylko czekają aż złapią naiwniaka by wsadzić te wszystkie złomy. A po miesiącu założysz tutaj temat co robić bo ci komp się restartuje lub wywala jakieś błędy. Myślę że jakbyś miał 2000zł to już jest niezłe pole do popisu, patrząc na to, to wszystkie części do 2 miechów spadną także kupisz jeszcze coś lepszego, więc nie ma sensu bym ci teraz dał jakiś przykładowy zestawik.

Na mega maxa to raczej nie. Ale na pewno będzie to już zadowalająca jakość :co: A z tym kolego to zerwij kontakty lepiej xD Bo cię ładnie w maliny wpuszcza...

On nie ma FullHD tylko 22 cale 1680x1050, jestem przekonany ze każda gra pójdzie w tej rozdzielczości na MAX w sprzęcie który kupi za 2 miesiące :(

podejrzewam ze Ibox, Modecom, czyli czarna lista tak czy siak jak chcesz tu karte za 600zł musisz kupić nowy zasilacz

Wypraszam sobie, Modecom robi bardzo dobre zasilacze, moze byl problemy z seria FEEL ale ich modele silver byly bardzo udane, TO NIE JEST CZARNA LISTA!!