larry15 4 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witam, Jest to mój pierwszy monitor na matrycy IPS i prosiłbym o ocenę black light bleeding. Czy jest sens oddawać go na zwrot, czy takie black light bleeding to norma? 0% 25% 50% 75% 100% Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 http://puu.sh/lDz83/b31a64b5e3.png Odpowiedz na każde pytanie odnośnie BLB Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Wygląda to dosyć kiepsko. Nie wiem na ile to odzwierciedla rzeczywistość, ale u mnie mam bardziej 0% niż 25% w sRGB Mode. Niektóre zdjęcia mają inny kąt, więc nie wiem na ile to ips glow a ile bleed ;p Najlepiej możliwie centralnie zrobić fotę. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 991 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Na ten temat juz duzo pisałem na forum, przeszukaj forum to znajdziesz duzo informacji. Faktem jest ze BLB w twoim egzemplarzu występuje ale jakoś masakrycznie duze ono nie jest, tak jak pisał kolega wyżej - jesli ci przeszkadza to cały czas bedziesz miał w myslach że "moze lepiej było oddać", jeśli ci to nie przeszkadza to zostaw - możesz trafić na gorszy model ( albo lepszy) więc wybór jest po twojej stronie. Cytuj Link to post Share on other sites
larry15 4 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Teraz popatrzyłem jeszcze raz to po prawej stronie na zdjęciach widać ips glow bo jak miałem głowę przy prawej krawędzi monitora to podświetlenie wyglądało tak samo jak po lewej. Problemem jest tylko to, że gdy siedzę na wprost monitora to w prawym dolnym rogu mam ips glow (wszystkie inne rogi są okej) i nie ważne jak ustawie monitor to nie znika jedynie, gdy mam głowę na wprost tej krawędzi to wtedy nie srebrzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts