Skocz do zawartości

Problem z ntdll.dll

Recommended Posts

Witam, od początku jak kupiłem WIN 7 Home Premium mam taki oto problem:

- W dzień działa wszystko ładnie, mogę włączać, wyłączać, hibernować, restartować i wszystko jest "git majonez".

- Raz udało się odpalić Windowsa, ale wszędzie były błędy i eksplorator się wyłączał.

- Lecz gdy rano włączam to po załadowaniu tego wspaniałego ruchomego loga windowsa, wyskakuje BSOD, zrzuca pamięć fizyczną i restartuje kompa.

- Narzędzie do naprawy systemu nie działa.

- Teraz jest system sformatowany już (piszę z niego) ale chcę zapobiec kolejnej awarii i nerwom (i przekleństwom ;)).

- Logów nie mam bo sformatowałem tą partycję.

Pozdrawiam, z góry dziękuję za pomoc.

Konfiguracja:

Płyta główna: Msi H55-GD65

Procesor: Intel Core i3 540 3,06 GHz (niepodkręcany) + BOXowy wentylator

RAM: 2x OCZ Value 2GB 1333MHz (z tego co kojarze napięcie 1,5v)

Dyski:

Systemowy - WD Caviar Green 500GB 32kb cache (2 partycje)

Magazyn - Seagate 160GB 16kb Cache (2 partycje)

Zasilacz: OCZ ModXStream 600W

Karta graficzna: Asus Geforce 7600 GT 256MB (jeszcze miesiąc)

Obudowa: Jakiś stary ModeCom.

ale w czym w ogóle tkwi problem, skoro już się sformatowałeś i wszystko działa? co to oznacza, że w dzień możesz wszystko robić a raz udało Ci się odpalić windowsa? napisz po polsku ;)

Chodzi o to że od paru dni codziennie robie formata bo przy starcie wyskakuje BSOD z ntdll.dll. Teraz działa, ale jak znam życie jutro rano jak odpale to już nie będzie :(

Jak już wspominałem, przeskanuj dyski za pomocą HD Tune, jeśli program wykaże dużo błędów możesz wysłać dysk na gwarancje lub złożyć do trumny jeśli jej nie ma.

Ewentualnie można próbować "zerowania" ale to pomaga zwykle tylko na krótką metę...