Skocz do zawartości

Komputer Dla Gracza

Recommended Posts

Zastosowanie komputera: Gry

Maksymalna kwota jaką dysponujesz: Zależy jak wydajny będzie zestaw :)

Kiedy zamierzam kupić komputer? W przeciągu tego tygodnia

Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Nigdy tego nie robiłem, ale słyszałem że warto, dlatego spróbuję

Specjalne wymagania: RGB, w miarę cichy

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Monitor kupię razem z pc (proszę nie wliczać ceny monitora)

Których części potrzebujesz?: Buda, monitor

Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? Karta graficzna (GTX 1050Ti), po premierze nowych kart mam zamiar kupić coś przekroju RTX 2080 lub coś z serii 10xx

Własna propozycja zestawu: Brak

Inne:

Edytowane przez zetsu

Jakie gry?

po premierze nowych kart mam zamiar kupić coś przekroju RTX 2080 lub coś z serii 10xx

Pod takie GPU wskazany i7 8700/8700K. które są teraz w chorej cenei z racji an brak dostępności, szczególnie 8700K 2000zł, w komputroniku 2350zł :o .

Jak się pośpieszysz masz 8700K za 1700zł, fakt przepłacasz te 150zł, ale tyle jeszcze można przełknąć.

1 x Intel Core i7-8700K /3.7GHz, 12MB, LGA1151, BOX/ http://www.esc.pl/images/icons/icon-pc.jpg1 x bequiet! Dark Rock 4 PRO1 x G.Skill 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws51 x AsRock Z370 Gaming K6 /intel Z370, LGA1151/1 x Toshiba P300 1TB 64MB cache SATA600 7200rpm1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC1 x SilentiumPC Armis AR7 TG-RGB (b/z)1 x Corsair RM 650X 650W 135mm Gold modularny

Niecałe 4700zł

Wydajne i ciche chłodzenie od BQ, 16GB RAM wysoko taktowanej pamięci. Tu można iść w LEDy, ale przy tym chłodzeniu i tak niewiele będzie widać bo przysłania sloty. MOBO z mocna sekcją pod OC, standardowo 1TB HDD + SSD 240GB. Dobrze wykonana i przewiewna obudowa z piwnica na PSU, szklanym panelem oraz RGB. Zasilacz z dużym zapasem mocy, z bardzo dobrym środkiem, w pełni modularna jednostka, cicha i stabilna, 10 lat gwarancji.

monitor

Celujesz w WQHD 144Hz z G-sync? 

• Popieram 2

Monitor myślę jakoś do 1500 zł(zależy mi również na ładnych kolorach). Słyszałem że takie monitory to koszt rzędu 2000+. Ew co sądzicie aby zamiast 2080 wziąć 2070 lub coś z pascala? I pytanie skoro ceny procków są teraz chore to co powiecie na i5 8600k podkręcony?

A gry jakie będę grał to praktycznie wszystko prócz fify do której mam Xboxa :D

8600K też ma chorą cenę choć to jeszcze chyba najmniejsza różnica w cenie. Z drugiej strony 1200 zł za 6 gołych rdzeni, to nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Czekanie na nowe GPU jak najbardziej na tak. Jakiego rodzaju gry preferujesz odnośnie co do wyboru monitora. Szybkie fps'y online, przygodówki?

• Popieram 1

Warto celować w 144 Hz. Normalna matryca TN z nieco gorszymi kolarami i kątami widzenia bez problemu zmieści się w budżecie. 

Niewiele drożej a w sumie obecnie taniej można mieć 144 Hz na VA ale to nieco problematyczne matryce Samsunga. Koszt monitora 144 Hz i więcej na IPS, to jednak spory wydatek 

• Popieram 1

Już 1800 zł a na innych sklepach to i sporo po ponad 2000 zł.

Budę zmieniłbym na http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=41207

Hahah też mi ją poleciłeś zobaczymy w czwartek jak się sprawuje ;) Dorzuciłem do niej jeszcze 3 śmigła od Corsair red led 120mm będzie ładnie i chłodno :) Edytowane przez Liber25
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...