ezpzz 0 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Witam, nadszedł ten czas aby zrobić upgrade. Aktualnie posiadam: CPU: i5-3350p + SilentiumPC Spartan 3 PRO GPU: GTX 970 4gb gaming MOBO: GA-B75M-D3H PSU: SilentiumPC 550W RAM: 12gb DDR3 Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black Chciałbym wymienić CPU a wiec pewnie mobo i ram będzie również musiał przejść upgrade. Zastosowanie to głównie gry i programowanie (docker czy vm - ale tutaj myślę że w późniejszym czasie dokupię ramu i tyle). Możecie mi coś zaproponować w zestawie do 2k? Pewnie i tak wyjdę poza budżet - muszę jeszcze ssd zakupić. Warto przekładać chłodzenie do nowego zestawu czy zostawiać boxowe? Edytowane 10 Września 2018 przez ezpzz Cytuj Link to post Share on other sites
kabaret10 0 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Przede wszystkim co jest powodem upgreadu? Jakaś aplikacja przymula, za długo się coś renderuje? Czy po prostu nie możesz zagrać w kilka tytułów? Jest to ważne bo ukierunkuje to w jakie komponenty musiałbyś pójść. Szczerze lepiej by było opchnąć tą budę jako całość. No bo sprzedawanie wszystkiego osobno może średnio wyjść, a tak jedna transakcja i po sprawie. Do większości gier na pewno by starczyło , tylko kartę troszkę lepszą i będzie hulać. Z upgreadem na ddr4 bym troszkę poczekał bo ceny pamięci to jakiś dramat. Z mojej strony na ten moment ogarnij sobie SSD i może kartę graficzną ( sytuacja troszkę się uspokoiła , ceny pomału lecą w dół) Cytuj Link to post Share on other sites
ezpzz 0 Napisano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Przede wszystkim co jest powodem upgreadu? Powody są dwa sprzęt jest już leciwy ok. 5 lat już działa, no i jego wydajność jest już kiepska sprawdzałem w bf5 i pubg a za pomocą MSI Afterburner widzę ze karta daje sobie rade a procek cały czas w okolicy 90-100% także Szczerze lepiej by było opchnąć tą budę jako całość. No bo sprzedawanie wszystkiego osobno może średnio wyjść, a tak jedna transakcja i po sprawie. W sumie nie jest to taki zły pomysł. Ludzie kupują takie sprzęty? Ile mógłbym wziąć za PC aby go sprzedać? Licząc części wychodzi coś ok. 1600-1700 pln - na szybko sprawdziłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts