solaq 4 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Cześć Tydzień temu niestety mój drugi, już stosunkowo stary a dodatkowo powystawowy 24' LG się spalił- syczy, nie reaguje na zasilanie - dioda miga- co za tym idzie potrzebuję kupić drugi monitor. Aktualnie posiadam 144hz qled od samsunga- dokładnie model - LC27FG73FQUXEN. Tutaj nasuwa się moje pytanie w którym proszę o pomoc. We wcześniejszej konfiguracji tj. LG + Samsung, kolory nie były odzworowywane tak samo na obu ekranach- co kosmetycznie było irytujące. Czy monitor LC24F390FHUXEN (60hz od Samsunga z błyszcząca obudową na matrycy VA) jest w stanie oddać pobodne barwy po zabawie z ustawieniami co ten 144hz? Czy jednak matryca QLED będzie o wiele lepsza i pchać się w drugi ten sam monitor ? Dodam że nie zależy mi żeby na obu monitorach było wyższe odświeżanie, chodzi mi bardziej o w miare podobny odwzorowanie kolorów na obu monitorach, tak żeby obraz był w miarę identyczny jeżeli chodzi o barwy.Może ktoś ma właśnie taką konfigurację monitorów i może wypowiedzieć się w temacie ? Edytowane 10 Września 2018 przez solaq Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 masz monitor na matrycy VA co samo w sobie już stwarza pewne problemy bo VA słyną z tego, że ciężko im ustawić kolory. Druga sprawa to jak juz planujesz monitor 27' to może warto by było pomyśleć o 2560 x 1440? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts