Machoney 0 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam wszystkich! Ostatnio zaskoczyła mnie taka sytuacja, a mianowicie po dłuższym czasie użytkowania systemu XP Home pojawił się na parę sekund bluescreen (nie byłem w stanie przeczytać o czym informował) i po restarcie moim oczom ukazał się ekran logowania (którego nigdy nie miałem) do systemu XP Professional. Czy jest możliwa taka zamiana i czym zostało to spowodowane? Czy możliwą przyczyną była jedna z aktualizacji systemowych? Czeka mnie chyba reinstal systemu bo coś tutaj jest chyba nienormalne. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Cześć Wystarczy zmienić sposób logowania do systemu Windows w panelu sterowania: Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkowników -> Zaznacz obydwie opcje. Samoistny upgrade nie jest możliwy Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 pcwXPProme.exe > http://www.pcwelt.de/downloads/pcwXPProme-1218359.html Przed aktualizacją trzeba cofnąć operację a po przywrócić, bardzo prosta obsługa. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Bardzo dziwna sytuacja, jakby się coś działo dziwnego to zadzwonił bym do microsoftu ale jak na razie jest ok to zmień sobie tylko ekran logowania i zostaw Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Wystarczy podmienić jeden czy dwa ukryte klucze w rejestrze i już. Może przy zamykaniu coś chrupneło lub OS jest tak zasyfiony że zwariował. Tak czy inaczej zysk mały bo dotyczy tylko zabezpieczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
Machoney 0 Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Czyli cała sytuacja jest nienormalna, ponieważ nie jest możliwa zamiana samoistna przez jakiekolwiek działania automatyczne. Do bezpieczeństwa danych konieczne jest reinstal systemu czy dalej mogę używać takowy system bez problemu? Zaznaczam że sam takiej zmiany nie dokonywałem i dziwi mnie zaistniała sytuacja. A z drugiej strony w Sys Tray w ikonce bezpiecznego usuwania sprzętu pokazał się dysk twardy oraz nagrywarka (SATA2) jako urządzenie a nigdy wcześniej ich tam nie było?! Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja bym raczej przeinstalował jak już takie jaja się dzieją. Jeśli wciąż będzie to samo to wiesz gdzie zadzwonić Cytuj Link to post Share on other sites
Machoney 0 Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Tak więc czas na ponowną instalację systemu Tylko nie wiem czemu ten dysk twardy i nagrywarka wskoczyły jako urządzenia w liście bezpiecznego usuwania sprzętu? Sprawa na pewno wyjaśni się w świeżo postawionym systemie! Dziękuję wszystkim za odpowiedzi A ja biorę się do roboty Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts