karomel 0 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Podczas użytkowania komputera, nagle zgasł - próbując go włączyć nie dało się, zasilacz dziwnie piszczy - dioda od internetu przy wejściu ethernet świeci. Po prostu nie da się go włączyć, nie reaguje. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Tak to jest jak się kupuje tanie zasilacze. Z siecią wszystko ok, nie było burzy? Cytuj Link to post Share on other sites
karomel 0 Napisano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Z siecią wszystko jest okej, zasilacz był okej, podczas gier wszystko chodziło - tylko po odpaleniu photoshopa czasami resetował się. Również i w tym przypadku podczas używania photoshopa wyłączył się. Myślę, że zasilanie jest, dlatego podkreśliłem, że dioda świeci. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Dobrze by było,gdybyś podał elementy z jakich jest złożony komputer. Bo tak to z całą pewnością mogę stwierdzić,że się coś zepsuło.. Spróbuj go całkiem i dokładnie rozebrać i złożyć jeszcze raz... Cytuj Link to post Share on other sites
karomel 0 Napisano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Wyjąłem zasilacz i kartę graficzną, spróbowałem odpalić na integrze, wszystko jeszcze raz podłączyłem -- nie zadziałało. podzespoły; zasilacz tacens radix iv 450w, i3 2120, plyta glowna dell 790, gtx 550ti Edytowane 9 Września 2018 przez karomel Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Masz inny zasilacz na podmianę? Cytuj Link to post Share on other sites
karomel 0 Napisano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2018 nie. Przy włączaniu zasilacza wentylator od procesora lekko drgnie, ale nie chce się kręcić - diody świecą. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Zasilacz lub płyta. Przynajmniej takie objawy. Masz miernik? Cytuj Link to post Share on other sites
karomel 0 Napisano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2018 nie jak podlaczam telefon to nie laduje Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Najprostszym wyjściem jest próba na innym zasilaczu (może masz skąd pożyczyć na 15 minut...) Cytuj Link to post Share on other sites
karomel 0 Napisano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Pożyczyć raczej nie dam rady, jedynie co to mogę kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Rozumiem,ale szkoda kasy jeśli to nie wina zasilacza. Kup przez internet i odeślij w 15 dni lub zostaw,jeśli będzie ok... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts