Mateusz200949 12 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Witam wszystkich. Posiadam aktualnie internet od orange (przez linie) W domu mam dwa główne gniazda od internetu(z lini) Do jednego z nich mam podpiętego Liveboxa (zasieg jest tylko na tym piętrze co on i moze w kilku pomieszczeniach niżej. Niestety do siostry zasięg juz nie dociera. I teraz przechodząc do sedna jak zwiększyć zasięg? - czy podłączyć drugi router np przez wifi do liveboxa? - a może jest możliwość podpięcia routera( do drugiego gniazda) ? - i co myślicie o np takim wifi extender ? Jaka opcja będzie waszym zdaniem najlepsza ? Jaki router polecacie np na ten dodatkowy do liveboxa Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie cooger 2075 Napisano 9 Września 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Router jako ap albo ap po lanie do liveboxa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mateusz200949 12 Napisano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Ok Więc tak zrobie Jaki router polecasz ? tak żebym nie przepłacił a jako tako to działało ? Cytuj Link to post Share on other sites
niron 11 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 a ja polecam repeater xiaomi, jeśli nie oczekujesz kosmicznych prędkości a jedynie zasięgu do normalnego użytkowania to świetna opcja. Kopiuje sieć i propaguje ją na obszarze gdzie router nie sięga Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 11 Września 2018 Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Ok Więc tak zrobie Jaki router polecasz ? tak żebym nie przepłacił a jako tako to działało ? Wszystko zależy od budżetu i czego oczekujesz a także jakie standardy obsługują klienci. Ten Livebox jakie ma porty LAN? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts