mateuszchester 0 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam mam problem po zmianie IP z wew na zew . Problem polega na tym iż wcześniej normalnie łączyłem się ze znajomym z mojej sieci (jednak jesteśmy w innej podsieci , on też ma zew IP (router) w pewnej grze. Po zmianie na zew , wogóle siebie nie widzimy i nie możemy połączyć . Troche dziwne bo przecież zew IP jest chyba lepsze . Może m ktoś powiedzieć co mogę zrobić ? Może to wina dostawcy neta ? Cytuj Link to post Share on other sites
Machoney 0 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Skontaktuj się z Twoim dostawcą internetu a na 100% rozwiąże Twój problem ponieważ leży to w ich obowiązku aby odbiorca mógł w pełni korzystać z ich usług. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Stanowczo za mało danych. Użyj komendy "ping" i sprawdź czy jest komunikacja pomiędzy waszymi kompami. Może firewall coś wycina, zapewne po przejściu na zewnętrzne IP pozmieniały się reguły. Cytuj Link to post Share on other sites
mateuszchester 0 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 dostałem odpowiedź od providera że u nich od zawsze zew ip odpowiadało za rapidshare itp itd ... , więc zmieniłem znów na wew . Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 dostałem odpowiedź od providera że u nich od zawsze zew ip odpowiadało za rapidshare itp itd ... , więc zmieniłem znów na wew .odpowiada za rapidshare to znaczy co?? Coś Cię chyba w jajo robią Cytuj Link to post Share on other sites
mateuszchester 0 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 ze tam widnieje jako pojedyncza osoba a nie cały blok .... . Nie wiem u nich dziwnie działa to zew IP , porty niby nie poblokowane itp . Wróciłem do wew spowrotem i jest wsio ok Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Czyli skonfigurowałeś swojego PC z adresem zewnętrznym przynależnym dla całej Twojej sieci? To nieźle nawywijałeś Nic dziwnego że nie działało Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts