Reitz 1 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 (edytowane) Zastosowanie komputera: Programowanie (Java,PHP) nic wymagającego, filmy i gry ale to jak dokupie za jakiś czas GPU Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 2200-2300 z lekkim dociągnieciem kwoty ale nie dużo Kiedy zamierzasz kupić komputer? W następnym tygodniu Których części potrzebujesz?: Cała buda Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie (chyba że uda sie w tej kwocie ale chyba wątpie) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Full HD Specjalne wymagania: W miarę cichy. Obudowa biała (kolory ścian takie mam) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera?: Praktycznie wszystko ale to e8500 i ddr3 wiec wątpie by coś się nadało. Zostawię tacie. HD7770 mam i mozliwe że zostawie. Komputer ma być przyszłościowy. Na razie nie gram ale w przyszłości chciałbym by procesor dawał radę z nowszymi kartami chociaż nie wiadomo jakie się pojawią. i5 8400 da radę plus do tego SSD, 8GB ram oraz obudowa RG4T Frosty White w tej kwocie? Pytanie dotyczące obudowy. Czy wszystko się tam spasuje i czy różni się ta obudowa od czarnej czymś jeszcze niż kolorem? Jeśli dopłata 100/200zł zrobiłaby dużą różnicę to mogę dołożyć Jeśli udało się dać i5 8400 to czy iGPU da radę z filmami 1080p? Mam nadzieję, że pomożecie Edytowane 7 Września 2018 przez Reitz Cytuj Link to post Share on other sites
Gomiv 26 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 (edytowane) Troszkę dokładając jesteś wstanie się z tym wszystkim zmieścić. Intel Core i5-8400 /2.8GHz, 9MB, LGA1151, BOX/ SilentiumPC Regnum RG4F Frosty White bequiet! SystemPower 9 400W 120mm GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC Toshiba P300 1TB 64MB cache SATA600 7200rpm AsRock B360M Pro4 /intel B360, LGA1151/ GoodRam 8GB (2x4GB) 2666MHz CL16 Iridium X (black) Całość: 2313zł na sklepie esc.pl Masz 6 mocnych jajek, płytę na którą możesz wrzucić 4 banki pamięci więc gdyby te 8 w dualu które dasz było dla Ciebie za mało to zawsze będziesz mógł dołożyć kolejne. Zasilacz który poradzi sobie bez problemu z tym zestawem, nawet w przypadku włożenia karty pokroju gtx 1060. Dysk HDD 1 tb na dane, filmy, gry. Bardzo szybki dysk SSD z 5 letnią gwarancją. Możesz też wziąć coś ze stajni AMD, wyjdzie Cię to nawet ciut taniej. Wystarczy zamienić płytę główną, procka i RAM MSI B350 PC Mate /AMD B350, DDR4, AM4/ AMD Ryzen 5 2600 /3.4GHz, AM4, BOX/ Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper Całość: 2229zł Masz 6 jajek i 12 wątków, budżetową, ale jednak bardzo przyzwoitą płytę główną na 4 banki pamięci. W dualu 8 gb wysoko taktowanej pamięci 3000Mhz. Dodatkowo całkiem przyzwoite chłodzenie w porównaniu do intela. Można nawet lekkie OC zrobić tego procesora i zmienić obudowę na tą białą tylko, że z oknem, bo płyta będzie w pełnym standardzie ATX. Zdecydowanie lepiej to wygląda w porównaniu do mATX przy intelu.Tutaj będzie Ci jedynie potrzebna dodatkowa grafika, bo ten ryzen własnego iGPU nie ma Wydajność bardzo zbliżona tych dwóch procesorów Edytowane 7 Września 2018 przez Gomiv Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Jeśli ten Ryzen to musisz przekazać info do sklepu, by ogarnęli aktualizacje biosu do 2x00. Cytuj Link to post Share on other sites
Reitz 1 Napisano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2018 (edytowane) Chyba Intel wybiorę. A może na start 8gb w jednej kości? Moze pod koniec roku bym dokupił jakby brakło czy coś. Edit. Obudowę miałem na myśli ze szkłem http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=112_143&products_id=299748 będzie wszystko grało? Edytowane 8 Września 2018 przez Reitz Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Gomiv 26 Napisano 8 Września 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Jasne, że możesz dokupić w jednej kości jeżeli masz zamiar dokupić drugą. Mimo wszystko masz tu miejsca na 4 banki pamięci więc jak teraz włożysz 2x4 gb to potem ponownie będziesz mógł włożyć te 8 gb w dualu Będzie grało, jeżeli nie przeszkadza ci mATX przy budowie ze szkłem Cytuj Link to post Share on other sites
Reitz 1 Napisano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Dziękuję za pomoc, no to biorę się za zakup Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts