adamfire95 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam Dziś zauważyłem, że gdy zacząłem słuchać muzyki z podłączonych do kompa głośników, to co parę sekund słychać jakiś krótki (0,5-1 sek.) buczący dźwięk.Nie wiem co to może być,ale wstępnie zdiagnozowałem że to wina komputera a nie samych głośników.Z góry dzięki za pomoc i obiecuje "pomógł". Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Cześć Wsłuchaj się dokładniej skąd pochodzi 'buczenie'. Czy występują problemy (zawieszanie się, spadek wydajności, BSOD) podczas silniejszego obciążenia komputera? Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
adamfire95 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dźwięk nie pochodzi z obudowy kompa,tylko jest "podawany" z jacka 3,5 mm ze zintegrowanej karty dźwiękowej w kompie.Podłączyłem swoje głośniki-buczało przez głośniki,podłączyłem głośniki przy monitorze-buczy z głośników,jednak gdy te same głośniki podłączyłem do komórki już nie buczało.Nie jest to raczej żaden dźwięk systemowy ponieważ 1-szy raz takie coś słyszę.Dźwięk występuje co jakieś 5-10 sekund niezależnie od tego czy akurat leci muzyka czy przez głośniki nie leci nic. W trakcie buczenia nie występują żadne zwiechy ani BSOD-y,wątpię też że jest to spowodowane przegrzaniem karty dźwiękowej lub jakiegokolwiek innego podzespołu ponieważ dałem wszystkie wentylatory na max (tylko na pare minut dla ochłodzeni i sprawdzenia,jakbym miał dłużej siedzieć przy tym hałasie to nie wiem co bym zrobił ) Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Proponuję przeinstalować sterownik dźwięku. Przeczyszczenie gniazda również nie zaszkodzi. Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
adamfire95 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ale przeinstalować ten sam czy szukać innego? Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Jeżeli reinstalacja sterownika w tej samej wersji nie pomoże to należy poszukać innej wersji. Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
adamfire95 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Sterownik przeinstalowany (ten co był), buczenie ustało. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts