bartekem 0 Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Hej, Postanowiłem zresetować komputer i nagle słyszę a on próbuje się uruchomić i gaśnie i tak w kółko. Wyłączyłem zasilanie na minute , podejmuję kolejne próby i nic.. wentylatory zaczynają się kręcić i restart.. na ekranie się nic nie pojawia. Nagła sytuacja komputer mam chyba ze 4 lata, jakiś czas po wyjściu Hassweli go składałem. konfiguracja to : Płyta główna Gigabyte Z87x-UD3H procesor I7 4770 karta - gtx 650 ti boost ram 16 gb - kingston hyper x dysk ssd 840 pro samsung i 3 dyski wd 1 tera zasilacz ntro2 85+ Chieftec 750 W niepodkręcane ( bo i jak jak procesor bez K ) , standardowe ustawienia. moje pytanie brzmi, czy może być inna diagnoza niż padnięcie płyty głównej ? jak dokładnie sprawdzić aby być pewnym.. Najprościej by było wymienić i sprawdzić ale nie mam takich warunków. edit podpiłem inny zasilacz, to samo.. wychodzi ze chyba płyta. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez bartekem Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Ram sprawdziłeś na jednym module, innym slocie? Cytuj Link to post Share on other sites
bartekem 0 Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 tak, sprawdzałem na jednej kości i w innym slocie niż był wcześniej. to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Masz jakieś na podmianę? Odłącz jeszcze grafikę dla pewności i podłącz monitor pod integrę. Masz buzer podłączony pod płytę, jeśli takowy posiadasz? Cytuj Link to post Share on other sites
bartekem 0 Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Niestety nie mam, drugi komputer z ddr4 , tutaj są ddr3. Nie mam buzera. sprawdzałem na integrze. na płycie zanim się zresetuje wyświetla się kod 0. Chyba zero bo do końca się nie zdąży wyświetlić, takie zero bez jednej kreski . Choć nie wiem czy to coś w ogóle oznacza. edit. przypomniało mi się ze mam jedną kość good rama nową nie rozpakowaną ddr4 4 gb . sprawdziłem to samo. Czyli ram nie, zasilacz nie. czyli płyta na 99% . Jeżeli procesor to by była dziwna sprawa. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez bartekem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts