Skocz do zawartości

hd5770 czy gts450????

Recommended Posts

lepszym wyborem będzie radeon 5770 ale co z tego jak i tak nie wykorzystasz mocy karty i gry takie jak nfs czy call of duty black ops będą ci dalej przycinać ze względu na bardzo mało wydajny procesor a szkoda bo te gry przy mocniejszym procesorze chodziły by ci płynnie w bardzo wysokich detalach

Sam miałem identyczny procesor athlon x2 4400 dodatkowo go podkręciłem do 2900 mhz standardowo miał chyba 2300 mhz karta to gtx 260 tylko troszkę szybsza od radeona 5770 podam ci przykład zrobisz jak zechcesz zacznijmy od 3d mark 06 wynik 12300pkt 3d mark ventage 9800 pkt gothic 4 rozdzielczość ful hd detale średnie [zmiana na niższe nic nie daje ] sredni fps ok 13-17 całkowicie nie grywalne nfs hot pursuit 2 detale średnie rozdzielczość ful hd fps 14-23 również nie grywalny po zmianie procesora na athlon x3 425 oc 3550 mhz wynik w 3d mark 06 16000 pkt ,3d mark ventage 13600 pkt ,gothic 4 detale wysokie bez ful hd 24-37 fps ,nfs hot pursuit 2detale max i ful hd 40-60 , radeon hd 5770 jest całkiem niezłą kartą a athlon x2 4400+ niestety posiada przestarzałą architekture ,nawet podkręcanie na niewiele się przyda .żebys chociaż miał athlona z nowej seri takiego jak ten http://allegro.pl/procesor-amd-athlon-i ... 76095.html wtedy było by ok

ten gts 450 bedzie szybszy od hd5770 na moim zestawie czy ogolnie ze jest szybszy od hd 5570??

---

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+ to jest dokładnie moj procek taktowany zegarem 2.21 ghz i mam go podkreconego do 2.7ghz pytanie czy jesli jest on tak podkrecony czy teraz moge wsadzic w zestaw hd 5770 albo gts 450 czy dalej beda ograniczane przez procesor?? gram w gry takie jak nfs, call of duty black ops, crisis i niemusze grac na max detalach

Witam,

ważne aby GTS 450 był fabrycznie kręcony, bo te bez OC są sporo słabsze, ja na swoim MSI GTS 450 OC w 3dmarku06 miałem wynik 17900pkt, miałem okazje testować niepodkręconego było 15100pkt, w grach średnio 10-15% klatek więcej, co do 5770 będzie porównywalne, + dla gts to taki ze karta jest nowsza, niestety ograniczenia będą procesor troszkę za słaby ale czy zabierze 10% czy 25% z tej karty nie wiem, ale wydaje mi się ze nie powinno być tak źle, pozdrawiam

jak znajdziesz w tej samej cenie gts450 i hd5770 to lepie wziąć chyba radeona, jak będzie 50zl różnicy to ja bym wziął gts

ktora karta jest lepsza??

http://www.komputronik.pl/product/10994 ... ilent.html

http://www.komputronik.pl/product/10659 ... U_TOP.html

mam pytanie co do tych kart jezeli gtx 460 jest lepszy od hd 5770 i jezeli w grach gtx bedzie miał np 0 10 klatek wiecej w grach niz hd to czy jezeli moj procesor je ograniczy to powiedzcie mi czy ograniczy je w rownym stopniu np. jezeli minimalna wartosc wyswietlanych klateg na hd 5770 bedzie wynosiła 20 to czy na gtx 460 tez minimalna wartosc bedzie wynosiła 20 czy jezeli jest on szybszy od hd 5770 to czy zostanie ograniczony jeszcze bardziej przez procesor i minimalna wartosc bedzie mniejsza od 20 klateg czy nie. z gory dziekuje za odpowiedz. pozdro

bardzo prosze o odpowiedz na mojego ostatniego posta

pomozcie mi w odpowiedzi bo mam dylemat :help:

ktora karta jest lepsza??

http://www.komputronik.pl/product/10994 ... ilent.html

http://www.komputronik.pl/product/10659 ... U_TOP.html

mam pytanie co do tych kart jezeli gtx 460 jest lepszy od hd 5770 i jezeli w grach gtx bedzie miał np 0 10 klatek wiecej w grach niz hd to czy jezeli moj procesor je ograniczy to powiedzcie mi czy ograniczy je w rownym stopniu np. jezeli minimalna wartosc wyswietlanych klateg na hd 5770 bedzie wynosiła 20 to czy na gtx 460 tez minimalna wartosc bedzie wynosiła 20 czy jezeli jest on szybszy od hd 5770 to czy zostanie ograniczony jeszcze bardziej przez procesor i minimalna wartosc bedzie mniejsza od 20 klateg czy nie. z gory dziekuje za odpowiedz. pozdro

http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-04/7c6d3d94.jpg

u góry 2x2,3 na dole 2x3,5 test z lost planet 2 w dx 9 rozdzielczość 1280x1024 bo nie wiedziałem jaką masz

różnica 7 fps wg tego testu to sporo kurde myląca jest ta czerwona kreska myślałem że to 30fps a to właśnie ten średni wynik

nie chce mi się odblokowywać rdzeni ale jutro wrzucę ci ten test przy 4 rdzeniach

Ale zamotales...

Ogolnie jest tak ze minimalna ilsoc klatek na pewno wzrosnie na GT 460 ale maxymalna wcale nie musi byc wieksza. Ja bym na twoi mejscu zrobil jeszcze OC twojego proceosr do 3.5 Ghz.

Valus kolego chodzi mi oto czy moj procek ograniczy obie te karty tak ze minimalna liczba klatek bedzie na oby dwuch taka sama czy gtx ktory jest szybszy bedzie miał minimalna wartosc klatek na bardziej ograniczona od hd 5770????

tak wole wziasc w komputroniku ale niemusi byc jedna z tych dwoch, a jaka inna bys polecił do 500zł no max moge dołozyc jeszcze koło 50zł, i procka wiecej niz 2.9 ghz niemoge podkrecic moze to jest wina zasilacza ale go teraz zmieniam i sprobuje pobawic sie jeszcze z oc procka ;)

tego sie nie da tak okreslic na sucho... trzeba albo poczytac recenzje podobnyh sprzetow jak ty masz. ale moge ci na 100% powiedziec ze jezeli kupisz GTX 460 (tylko NIE z komputrownika, lepiej wez ta karte: http://www.ceneo.pl/8446061 --> bedzie lepiej pracowac) to 460 bedzie bardziej 'ograniczana' przez twoj CPU, jezeli moge ise tak wyrazic. Najlepiej bedzie to sprawzic ale juz po zakupie niestety :-) Zrobic test w 3d marku i w grach na aktualnym procesorze a potem krecic po 300 MHz np i sprawdzac jak sie beda zmieniac wyniki, i tak az osiagniesz opymalna wartosc przy ktorej zmiana taktowania CPU niewiele juz daje, inaczej sie nie da no chyba ze znajdizesz testy twojego procka i tej grafy. A co do kupna 5770 --> zupelnie nieoplacalna sprawa, ta karta to juz powoli prezytej, wysoka cena a przy niewielkiej doplacie mamy GTX 460, pozdro