sarmackie 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Hej, planuje rychło zakup zasilacza 500W z dwoma wtyczkami PCI-E. Zastanawiam się między trzema pozycjami: 1) Seasonic SS-500ET (175 PLN) - czytałem o nim same świetne rzeczy, ale ponoć ma b. krótkie przewody. Starczy do zwykłej obudowy i pełnowymiarowej płyty ATX? 2) Chieftec CTG-500 80P (175 PLN) - specjalnie się nikt nad tym zasilaczem nie zachwycał, ponoć ma dość wyraźne tętnienie przy 400W. Jako jedyny prawdopodobnie nie ma sprawności 80%, przynajmniej nigdzie nie znalazłem takiego info. Z drugiej strony z tego co czytałem ma dłuższe przewody, a nie bardzo mam ochote na bawienie się w przedłużki. 3) Fractal Design INTEGRA - najdroższa w zestawieniu (~200 PLN), ma ponoć bardzo długie kable, ale z drugiej strony niektórzy trafiali na dość głośne egzemplarze. Jako jedyny ma 3 lata gwarancji (reszta 2 lata). Wszystkie mają aktywne PFC. Który polecacie i dlaczego? Dzięki z góry. Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 w cenie integry masz korsarza cx500, niektóre sklepy sprzedają go z 5 letnią gwarancją, więc jak możesz w takim kupić to nie ma się nad czym zastanawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
sarmackie 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Hmm rzeczywiście w neo24 ten Corsair jest już za 195 PLN i 60 miesięcy, ale Fractala z kolei w morelach znalazłem za 185 PLN tak więc zedytuje 1 posta. Czy Corsairy czasem nie podupadły w ostatnim czasie trochę na jakości? Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Bierz Fractal Design Integra 500W . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts