Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia RTX Turing (TU1xx).

Recommended Posts

Wie ktoś może, czemu nie można zamówić RTX 2070S Fe ze strony nvidii ?

Karty FE zeszły szybko. Będą kolejne dostawy. Ledwo wczoraj się załapałem jak zamawiałem, a od razu po tym jak się pojawiły w sklepie kupowałem. Wykupione szybko.

Dostałem info od xkom, że karty można już zamówić, ale nie ma ich jeszcze w magazynach i trza czekać. Na stronie nvidi to samo a już miałem zamawiać i kupa.

To jest kompletna bzdura i kpina z tym zamawianiem i czekaniem,dobrze że nie ma jeszcze sprzedaży na karteczki jak było kiedyś.Nie ma czegoś na stanie to nie powinno być możliwości sprzedaży koniec,kropka.

Ja jak było bum na krypto,czekałem na swoją 1080Ti Trio X prawie 1.5 miesiąca ...A miała być do 7 dni roboczych.

• Popieram 1

No ja zamówiłem i dostałem maila, że nie ma ich na stanie, więc anulowałem.

Szkoda gadać,ale to jest czysty biznes.

Ileś tysięcy osób zamówi daną rzecz,razy DUŻA SUMA PIENIĘDZY,razy oprocentowanie w banku daje im sporo zyski bez żadnej inwestycji.

Mi również udzielił się szał zakupowy. Przyniosłem sobie do domu Vegę 56 w wersji Pulse od Sapphire. W końcu wydajność RTX 2060, ale taniej, nieprawdaż? Zapakowałem do komputera uprzednio sprawdzając jakie osiągi notuje GTX 1660, coby później porównać. Wiedźmin 2 z ubersamplingiem - w sumie to brak różnicy; Kingdom Come: 10 FPS mniej w porównaniu do GeForce'a. W tym momencie zaczynała mi odchodzić chęć wymiany. Odpaliłem więc benchmark w AC Oddysey. Wynik po prostu przeszedł moje oczekiwania :hahaha:

vega-56-vs-gtx-1660.png

Jutro odsyłam ją do sklepu, niech sobie zabierają super kartę za 1289 zł :rotfl:

Przepraszam was najmocniej za wprowadzenie w błąd, okazało się że Asasyn po wykryciu VEGI sam z siebie przełączył się w tryb ultra grafiki. Puściłem więc test na nvidii w detalach ultra: min. 17, średnio 41, max. 92. Różnica w całości wygenerowanych klatek to 2594 vs 2324 na Vedze. Niby niewielka różnica, ale to GeForce powinien być wolniejszy :x

Undervoltingu nie robiłem, jedynie pamięci poszły do góry z 800 na 930Mhz. Podobno to daje Vegom największego kopa.

Robiłeś UV + OC na Pulsie? Patrzyłeś jakie zegary miała? AC:Odd to chyba najsłabszy tytuł po stronie Radeona :/ Bo w origins było jeszcze przyzwoicie, to był poziom 1070 Ti... :/

W Metro RTX także unicestwa Radeona, szczególnie po last driverach.

Nie masz za co przepraszać, te karty powinny być porównywalne, w końcu Turing bardzo ładnie śmiga w nowym AC, czego nie można powiedzieć o Vedze :/ Rozumiem, że i tak kartę odsyłasz?

Zobacz jeszcze jakie zegary masz na niej podczas gry.

Nie masz za co przepraszać, te karty powinny być porównywalne, w końcu Turing bardzo ładnie śmiga w nowym AC, czego nie można powiedzieć o Vedze :/ Rozumiem, że i tak kartę odsyłasz?

Zobacz jeszcze jakie zegary masz na niej podczas gry.

Odsyłam, dopłacanie do gorszej wydajności mija się z celem. Na zegary zerknąć mogę, choć to pewnie niewiele da. Znalazłem nawet test gdzie Vega także odstaje od GTXów 1660Ti w każdej grze- https://www.pcgamesn.com/amd-rx-vega-56-review-benchmarks#nn-graph-sheet-battlefield-v

Choć w takim w BF5 potrafi wygenerować mniej klatek niż RX590, co jest dla mnie po prostu niewytłumaczalne. Zacząłem nawet podejrzewać, że mój zasilacz jest po prostu za słaby do tej karty, daje za mało energii elektrycznej i dlatego działa u mnie tak słabo.

Znalazłem ciekawy film, gdzie chłop ma Ryzena 1600 i Vegę 56 na wodzie, podkręconą z biosem V64 (

). Ustawiłem takie same detale jak on, podkręciłem 1660 i jaki efekt? 1 FPS średnio więcej, ale min FPS o 4 mniejszy. Idziemy w dobrym kierunku, ale to wciąż nie to. 

Zalezy od punktu widzenia, nvidia zaciera rece bo kasa wplywa :P

Mam pytanie o moj zasilacz seasonic focus gold 550w czy wystarczy do 2070s x trio oc ktory dobija do 390w. Oprocz tego to co mam w sygnaturze 8700 non k

Edytowane przez pawelox01

do 2070s x trio oc ktory dobija do 390w. Oprocz tego to co mam w sygnaturze 8700 non k

Co? 2070S Gaming X Trio ma mierny power limit, ogółem ma założony chamski kaganiec... Tylko Strix i AMP Extreme dobijają do 290-295w power limit. Dla MSI to będzie jakieś 240-250w max.

Ogółem tak, zasilacz styknie. 

w końcu wszyscy tak bardzo narzekają na cenny tych kart.

Tak jak pisałem w tym wątku ja i wielu innych - to, że kilka osób biadoli zanim kupi, a kolejne 1000 w ogóle nie zainteresowanych biadoli nie zmienia faktu, że te karty są wycenione adekwatnie do wydajności oraz sytuacji na rynku i znajdą wielu chętnych, co w sytuacji kiedy nie ma konkurencji sprawia, że schodzą jak ciepłe bułeczki.

• Popieram 6