Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia RTX Turing (TU1xx).

Recommended Posts

Dla mnie komputer to:

1) Główne narzędzie pracy

2) Narzędzie do hobby (kanał yt)
3) Hobby, lubie grzebać, dłubać, rozkręcać i podkręcać!  8-)

4) Robi za wentylator w pokoju. Armia bezgłośnych Silentwingów działa ciszej i bardziej efektywnie wymusza ruszanie się powietrza w pokoju niż jakiś wentylator stojący. 

5) Robi za choinkę, serio. Od kiedy mam C7H i G.Skille RGB nie robiłem paprotki świątecznej (wrzucałem światełka na... paprotke). 

6) Przepierniczam pieniądze na komputer by nie kupić np. motocykla i się nie zabić. Nie możesz się zabić na motocyklu, jeżeli cię na niego nie stać.  :->

Z tego co widzę 2070S jest 10-15% wydajniejsza od 2070. Nice.

• Popieram 2

6) Przepierniczam pieniądze na komputer by nie kupić np. motocykla i się nie zabić. Nie możesz się zabić na motocyklu, jeżeli cię na niego nie stać. 

Ja bym wolał jednak motocykl...  hmm a wychodzisz czasem z domu? Bo wiesz, nie wychodząc z domu nie może Cię nic na przejściu dla pieszych nic przejechać :rotfl:

Ale za to może Ci się sufit na głowę zawalić....  zawsze jest cień szansy, wiesz jak jest - shit happens ;)

Jedni się cieszą ze nowe super w ito dobrej cenie, inni (w tym chyba też ja) psioczą z lekka.

To może żyjmy i dajmy żyć innym? Co Wy na to?

OK więc czas podniecać się S

Nikt nie każe Ci się podniecać,a już tym bardziej brać udziału w tej dyskusji ...

Nie ma sensu się spinać o to co kto preferuje,jaki kto ma cel w życiu a już na pewno nie ma co komu zaglądać do portfela i na co wydaje pieniądze ...

Każdy jest inny,każdy ma inny cel i pasję w życiu...Dzięki temu świat nie jest nudny i nie posiada żadnych granic ...

Patrząc po swoich znajomych,widzę że każdy ma swój świat w którym się realizuje i jest z tego zadowolony ... Jeden ma Opla Astrę 2 wartą 2 tys.zł i jest zadowolony a drugi ma Lexusa nowego z salonu za 330 tys.zł i w sumie średnio jest zadowolony bo jak się z nim porozmawia to w sumie mógł by wsiąść to zamiast tego,inny silnik itp.itd.

To samo dotyczy się mieszkań,ubrać i wszystkiego co wiąże się z pieniędzmi ... Tak jest,było i będzie do końca świata ...

Edytowane przez Szy3ki
  • Popieram 2

Ok, 2070S przeskoczyła zauważalnie wydajnością 1080ti, więc zakup używki właśnie przestaje mieć jakiekolwiek uzasadnienie, chyba,  że pascale polecą z ceną na łep jak ludzie zobaczą, że w niektórych scenariuszach nawet 2060S przeskakuje 1080ti. 

• Popieram 2

Do wersji SUPER mojej karty tracę jakieś 10-15% wydajności.

Edytowane przez CrisPell

Ok, 2070S przeskoczyła zauważalnie wydajnością 1080ti, więc zakup używki właśnie przestaje mieć jakiekolwiek uzasadnienie, chyba,  że pascale polecą z ceną na łep jak ludzie zobaczą, że w niektórych scenariuszach nawet 2060S przeskakuje 1080ti.

Ja kupiłem za 1500.

Chyba sie opłacało, co?

Takich cen wam życzę :D

Tak szczerze mówiąc to nowe karty są bez sensu. Wystarczyła by obniżka cen obecnych. 2060 bez S nie stanieje (a tak naprawde jest bardziej opłacalny od Supera).2070S z niczym w sumie bezpośrednio nie konkuruje i tylko 2070 bez S albo stanieje albo zniknie z rynku.

Primera Super miała na celu przekonać tych, którzy z kupnem RTX czekali aż spadną ceny - tj mega cwany ruch!

"Zobaczcie - nasze RTX nie są takie złe, bo dajemy wam więcej w tej samej cenie - i to nie 5% a 15-20! Do tego dajemy od razu* 2 gry, w których możecie zobaczyć Super efekty"

Marketingowo - majstersztyk :D Opłacalność kupna używki 1080 Ti w cenie 2070S - teraz zerowa.

• Popieram 2

No, najciekawszy jest 2060 Super. Co prawda nie kupię, ale nVidia sama z siebie obniżyła ceny dając de facto 2070 za 1899 zł.

Z drugiej strony po raz kolejny przesunęła segment do góry gdzie model 2060S podrożał o 50$ co na pewno przełoży się na cenę nowego modelu 3060 (jeśli taką będzie miał nazwę) to nie wycenią go na 349$ tylko 399$. 

Zobaczymy co tam do czarnego piątku się ciekawego pokaże. Może wreszcie będzie czas na wymianę mojej 970'tki. Pewnie i tak znowu odpuszczę temat, bo ostatnio mało co wymagającego ogrywam, ale ostatecznie z braku laku na gwiazdkę byłaby jak znalazł. 

Pod koniec lipca podobno (~dwa tygodnie po premierze sklepowej referentów).

Oby wtedy także wyszły od razu niereferenty 2080 Super.

Skoro 2060S oraz 2070S nie dały producentom wystarczająco dużo czasu, to nie oznacza to że w przypadku 2080S czasu jest w sam raz by wprowadzić autorskie warianty w dniu premiery? :) 

Zobaczymy co tam do czarnego piątku się ciekawego pokaże. Może wreszcie będzie czas na wymianę mojej 970'tki.

970 jest niezniszczalna. Sam nie byłem do końca zadowolony z jej sprzedaży i zakupu 1660, ale gdy zobaczyłem, że Fortnite śmiga elegancko na 180 FPS z teksturami na maksymalnej jakości, podczas gdy Maxwell stawał przed ścianą z napisem 120 FPS i więcej nic to zmieniłem zdanie.

Problem z jej wymianą polega właśnie na tym, że nie licząc najnowszych produkcji z topową grafiką spokojnie dają radę w sytuacji kiedy gram w FHD na TV i nie oczekuję zawsze max detali. Ok, chciało by się coś mocniejszego, ale nie mając noża na gardle człowiek trochę mocniej niż zwykle kręci nosem;)

Niech służy do kolejnej generacji! Żeby tylko 3060 nie startował od $399 "bo taka cena za xx60 się przyjęła"... :(

RTX 3060 499€

RTX 3070 699€

RTX 3080 899€

RTX 3080 Ti = 1499€

RTX Pink Titan = 6499€

:-> Zobaczycie, jeszcze nazwiecie mnie nostradamusem za rok.   :->