Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia RTX Turing (TU1xx).

Recommended Posts

samsungi GDDR6 spokojnie się do 16Gbps podkręca, a nawet trochę ponad, więc szału nie ma. 

estował już ktoś Quake 2 RTX?

Musiałem dać na FullHD aby mieć te 60-75FPS przy wykręconym RTX2070. Mało responsywny, chociaż przynajmniej CPU sobie odpoczywa, obciążenie prawie zerowe dla CPU. 

Jak mogli by dać GDDR5 gdy wszystkie obecne RTX'y mają GDDR6 tu autentycznie błąd. PCLoL nie traktowałbym jako wiarygodnego źródła.

• Popieram 1

Słyszeliście nowinkę? Nowa generacja kart graficznych w przyszłym roku, NVIDIA Ampere w 7 nm EUV. Czyli RTX jak było mówione to niewypał i produkt przejściowy. Nowa generacja ma być produkowana nie przez TSMC a Samsunga.

Czyli idąc tym tokiem myślenia Pascale czy Maxwelle chociażby to też niewypały, tak? :) Naturalną koleją rzeczy jest  fakt, że dana firma wypuszcza nowe produkty. Dziwne, że to tłumaczyć trzeba. Przecież karty Ampere będą oferowały jeszcze większą wydajność od Turingów nie tylko w aspekcie standardowej rasteryzacji ale również Ray Tracingu. Niebawem nowe "Call of Duty" oraz nowy Wolf, obydwa tytuły z Ray Tracingiem i temat cały czas jest pchany do przodu.

2080 Ti medium = 60fps Ja 2070 medium = 60fps? :D

@kamyk155 a to okej :D vs FHD

Jeden 2080Ti ciśnie po 60-70 fps w 1440p z RTX ultra w Quake II RTX. Także bez przesady. Dodatkowo wsparcie mGPU jest, także na 2x 2080Ti w 4k jest te 60+ :) Dziś pewnie wrzucę gameplay z "Metro Exodus" na 2x 2080Ti w rozdziałce 5160x2160 Extreme + PhysX + HW ON (DX11 oraz customowy profil SLI + miałem nieco grzebania w kodzie gry, by odpalić SLI, ale w DX12 + DXR póki co nie ma takiej możliwości) i potem zabieram się za nagrywanie Quake II RTX, to podrzucę jak to lata ;-)

Jak mogli by dać GDDR5 gdy wszystkie obecne RTX'y mają GDDR6 tu autentycznie błąd. PCLoL nie traktowałbym jako wiarygodnego źródła.

Otóż to :)

Słyszeliście nowinkę? Nowa generacja kart graficznych w przyszłym roku, NVIDIA Ampere w 7 nm EUV. Czyli RTX jak było mówione to niewypał i produkt przejściowy. Nowa generacja ma być produkowana nie przez TSMC a Samsunga.

Niewypalem jest twoje myslanie, nvidia wydaje srednio co 2lata karty wiec wydanie w 2020r nowej seri jest naturalnym ruchem bo idac twoim tokiem myslania to kazda seria powinna byc niewypalem a patrzac za na horyzoncie odswiezone Turingi to seria spokojnie 2lata pozyje do kolejnego CES albo dluzej, no ale widze ze siedzisz na bieda radeonie wiec co mozesz powiedziec innego :D

Edytowane przez GlodnyWick
  • Popieram 1

Niewypalem jest twoje myslanie, nvidia wydaje srednio co 2lata karty wiec wydanie w 2020r nowej seri jest naturalnym ruchem bo idac twoim tokiem myslania to kazda seria powinna byc niewypalem a patrzac za na horyzoncie odswiezone Turingi to seria spokojnie 2lata pozyje do kolejnego CES albo dluzej, no ale widze ze siedzisz na bieda radeonie wiec co mozesz powiedziec innego :D

Kolego akurat mogę się wypowiedzieć. Miałem RTX2080, 2070. Ten radeon to pierwszy w moim życiu. Czyli Twoim tokiem myślenia osoby mające radeony nie mają prawa głosu?

Czyli idąc tym tokiem myślenia Pascale czy Maxwelle chociażby to też niewypały, tak? :) Naturalną koleją rzeczy jest  fakt, że dana firma wypuszcza nowe produkty. Dziwne, że to tłumaczyć trzeba. Przecież karty Ampere będą oferowały jeszcze większą wydajność od Turingów nie tylko w aspekcie standardowej rasteryzacji ale również Ray Tracingu. Niebawem nowe "Call of Duty" oraz nowy Wolf, obydwa tytuły z Ray Tracingiem i temat cały czas jest pchany do przodu.

Chodziło mi o pierwszy wypust.

Oczywiscie ze maja prawo glosu ale twoja rzekomo przejsciowa seria jest wyssana z palca i nijak ma sie to do rzeczywistosci bo rozumiem jesli nowa seria powstalaby po roku to fakt mozna napisac ze jest przejsciowa ale ta generacja spokojnie 2lata pociagnie jak nie dlzuej. Zanim zaczniesz rzucac slowami na lewo i na prawo to zaczerpnij szerszej informacji zeby nie pisac takich krzaczkow.

• Popieram 1

[...] siedzisz na bieda radeonie wiec co mozesz powiedziec innego :D

Aha, rozumiem że jak siedzi na radeonie to jest biedakiem? Cóż, ja potrafiłem w ciągu ostatnich lat wydać nawet 15 tysięcy na laptopa z dwoma 980M w SLI, potem kolejny lapek 120Hz GreedSync + mobilny 1070... a teraz jestem na RX 580 czyli także jestem ultra biedakiem bez prawa głosu?  :D  :D  :D Serio, takie teksty są co najmniej denne i słabe. 

A teraz dawać mi te RTX 2080 Super Strix albo AMP Extreme i będę happy.  :->

Edytowane przez Revenant
  • Popieram 2

Jak dla ciebie bieda karta czyt rx 570 to to samo co bycie biedakiem to nie ma o czym dyskutowac, nie widze tam nigdzie zdania zebym kogos nazwal biedakiem wiec wytlumacz mi skad sa twoje paranoje?? :rotfl: Czy ja komus wyliczam pieniazki?? NIE. Wiec denne jest tylko twoje rozumowanie i interpretowanie bezmyslnie mojej wypowiedzi pod siebie. Nie interesuje mnie twoja historia na co wydawales sowja kase, po co Ty sie tlumaczysz, ja kwesti finansowych nie poruszylem ;)

Edytowane przez GlodnyWick

Jak dla ciebie bieda karta czyt rx 570 to to samo co bycie biedakiem to nie ma o czym dyskutowac, nie widze tam nigdzie zdania zebym kogos nazwal biedakiem wiec wytlumacz mi skad sa twoje paranoje?? :rotfl: Czy ja komus wyliczam pieniazki?? NIE Wiec denne jest tylko twoje rozumowanie i interpretowanie bezmyslnie mojej wypowiedzi pod siebie.

Chodzi mi o twoje teksty. Tak to się rozmawiało w szkole z kolegami, a nie na forum IT. Nie jesteś w szkole/karczmie :) 

• Popieram 1

Bieda radeon to nie sa zadne wulgaryzmy ani slowa z karczmy, taki jest fakt, ta karta jest po prostu biedna a jak ktos pisze ze nvidia wydala karte na przeczekanie to nie chce myslec co mozna powiedz o kotletach z AMD :P A jesli juz cos mi wytykasz to moze najpierw interpretuj czyjas wypowiedz normalnie a nie pod siebie to nie bede musial prostowac i wypowiadac sie rzekomo jak w karczmie bo to Ty przekreciles to co napisalem przez co wyszla dyskusja jaka wyszla a nie ja. Wrocmy do tematu.

Nie, zarzuciłeś mu że ma radeona ("bieda radeon" może być interpretowany bez problemu na kilka sposobów i nie będzie to żadne przekręcanie) i z automatu podważyłeś jego wiarygodność. 

A druga sprawa, "nie filozuj". Następnym razem pisz normalnie zamiast walić dziecinnymi tekstami takimi jak "Niewypalem jest twoje myslanie" (cytując twoją odp. do Gryphusa). Wtedy nikt się nie przyczepi... 

Wracając do tematu. https://www.tweaktown.com/news/66171/nvidia-geforce-rtx-20-super-detailed-specs-leaked/index.html

GeForce RTX 2080 - $799 (current price)

GeForce RTX 2080 Super - $699

GeForce RTX 2080 - $549-$600 (possible price drop price)

GeForce RTX 2070 - $599 (current price)

GeForce RTX 2070 Super - $549

GeForce RTX 2070 - $449-$499 (possible price drop price)

GeForce RTX 2060 - $349 (current price)

GeForce RTX 2060 Super - $349-$399 GeForce RTX 2060 - $299 (possible price drop price)

Nie pogniewałbym się za 100 EUR tańszą, mocniejszą RTX 2080S z większymi zegarami. 

• Popieram 2

Nie ma co się kłócić :) Co do kart, taki RTX 2060 Super z szyną 256 bit + 8 GB GDDR6 to świetna karta może być. Do kompa narzeczonej może wezmę bo chce jej zrobić taki babski konfig z niskimi TDP + custom LC.

Żadnej ta karta straty vs GTX 1080 już mieć nie będzie, a same korzyści.

Ciekawe czy coś dla posiadaczy 2080Ti się znajdzie. Chociaż dopiero pewnie TITAN Ampere (o ile się pojawi w tym roku) może być warty uwagi.

Edytowane przez EH_Gosu

Nie ma co się kłócić :) Co do kart, taki RTX 2060 Super z szyną 256 bit + 8 GB GDDR6 to świetna karta może być. Do kompa narzeczonej może wezmę bo chce jej zrobić taki babski konfig z niskimi TDP + custom LC.

Żadnej ta karta straty vs GTX 1080 już mieć nie będzie, a same korzyści.

Ciekawe czy coś dla posiadaczy 2080Ti się znajdzie. Chociaż dopiero pewnie TITAN Ampere (o ile się pojawi w tym roku) może być warty uwagi.

A miałeś może do czynienia z kartą TITAN RTX?

Dzięki, biorę się za oglądanie ;)

Nie ma sprawy. Mnie osobiście z perspektywy entuzjasty TITAN RTX zawiódł bo to już nie jest to samo co TITAN Xp, czy tym bardziej GTX TITAN X Maxwell względem ciętych Ti. No ale do edyckji w 8k itd. Karta cudowna :) Do 4k mi na szczęście spokojnie starcza 11 GB Vram na 2080Ti (jedna nawet bo w Adobe Premiere z SLI się coś chrzani, ale pokombinuje jeszcze).

Ciekawe czy TITAN z generacji AMPERE będzie przełomem.

Kwestia czego się oczekuje. Będzie na pewno bardzo wydajny, ale jeśli znowu różnie będą tak marginalne jak przy TITAN RTX vs RTX 2080Ti w wypadku gier, to zmniejszy to zainteresowanie wśród entuzjastów.

2080Ti to u mnie pierwsze Ti od dwóch generacji na dłużej. Tak to sam szedłem w SLI z kart TITAN.

Edytowane przez EH_Gosu