forum_forum 8 Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, Potrzebuje jak najlepszego, cena-jakosc dostepnego na rynku laptopa. Nie bede gral na nim w nowe gry. Jedynie internet/filmy/jakies mega stare gry typu heroes 3 z zerowymi wymaganiami. Laptop bedzie uzywany w 99% czasu w domu - bedzie podlaczony pod prad. W skrocie zalezy mi na jak najlepszym ekranie / wykonaniu / szybkosci dzialania. Dalem cene z duzymi widelkami, bo nie mam zielonego pojecia ile bedzie kosztowal laptop ktory spelni moje wymagania. WYMAGANIA: *Matryca: najlepsza mozliwa *wielkosc matrycy: 14-16 *pamiec ram: 8GB (12 chyba nie jest do niczego wymagane, skoro laptop nie jest do gier....?) *dysk SSD: ~240GB-260GB (w pelni mi wystarczy) *dysk HDD: BRAK (raczej go nie potrzebuje - mam przenosne dyski - nie bede mial na tym laptopie i tak zadnych danych, szkoda kasy) *glosniki: 90% czasu bede uzywal sluchawek, jezeli jednak moga grac "OK" to jak najbardziej *material wykonania: Czym wiecej zelastwa tym chyba lepiej? *system: BRAK (nie potrzebuje, mam oryginalny na plycie) *klawiatura: podswietlenie mile widziane *touchpad: bede uzywal w 99% tradycyjnej myszy wiec w/e *stan: NOWY Z gory serdecznie dziekuje, prosze o podanie kandydata ktory zmiazdzy konkurencje pod wzgledem moich wymagan: cena/jakosc. Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez forum_forum Cytuj Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Jestem zdecydowane wlasnie najbardziej na tego laptopa tylko z ssd 240gb na pcie. Jak wypada amd 550x w takim laptopie vs nvidia 150mx wydajnosciowo? Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekdtg 64 Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 KC1000? Czemu? Potrafisz to uargumentować? Zresztą, z tego co widzę, w Twoich odpowiedziach za dużo argumentacji nie ma... M8PeG/N jest tańszy i wydajniejszy. Jedynie trochę mniej żywotny, ale ta różnica jest na tyle mała, że można o niej nie wspominać... Autorze, między SSD SATA np. IRDM PRO, a NVMe w codziennych zastosowaniach nie odczujesz za dużej różnicy poza benchmarkami, one raczej nadają się do jakiś bardziej profesjonalnych zastosowań. Nie wiadomo też jaki klucz (B czy M) jest w tym laptopie, więc przed zakupem SSD M.2 to sprawdź. http://forum.benchmark.pl/topic/257513-polecane-nap%C4%99dy-p%C3%B3%C5%82przewodnikowe-ang-ssd-2018/ - jeszcze to przejrzyj. Cytuj Link to post Share on other sites
swiru 1 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Oczywiście Plextor to też dobry wybór. Oba można kupić za ~400 zł, więc cenowo wygląda to podobnie. KC1000 ma jednak lepsze prędkości. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 KC1000 ma jednak lepsze prędkości. Nie masz bladego pojęcia o czym piszesz i takich bzdur tutaj nikt tolerował nie będzie. Nie wiem co trzeba mieć pod kopułą by zakładać kolejne konto. Cytuj Link to post Share on other sites
adrianqqq123 6 Napisano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Brałbym m.2 pcie i np SX8200 odczyt <2500 a cene 300zł i 240gb // Niekompetencja, dla siebie możesz brać co chcesz, komuś tego nie polecaj // Nie dość, że to TLC to jeszcze dropy wydajności poniżej 300mb/s i gorący kontroler. Z dopłatą 40zł mamy realnie szybszego M8PeGN 256GB na MLC Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez 3ndurek Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts