MorpheusZ270 0 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Witam , zakupiłem ostatnio zestaw peryferiów od Fury , a dokładnie Fury Thunderstreak. Gdzie min. w skład zestawu wchodziła: mysz. Mam problem z myszą z tego zestawu ,a mianowicie , gdy gram w Cs:Go i chcę zrobić flicki , czy ogólnie szybki ruch w którąkolwiek stronę to mysz nagle po krótkim ruchu w np; w prawo kieruje się na środek ekranu i w dół. Gdy wykonam ruch w górę to jest tak samo. Uwaga! Dzieje się tak tylko gdy Odczyt Bezpośredni myszy w Cs:Go jest włączony , gdy go wyłączę mogę machać myszką na każdą stronę ,ale bez odczytu nie mogę grać. Czy może to być wina tej taniej myszki? Czy może port USB jest w jakiś sposób uszkodzony?Czy wyłącznie chodzi tutaj o opcję Odczytu Bezpośredniego i on jakoś nie współgra z tą myszą? Wcześniej z myszą Bloody A4 Tech V2M nie było takich problemów. Dodam ,że mysz na pulpicie , czy w innych grach nie ma takiego problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
VEGAreed 11 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Wydaje mi się, że to ma związek z IPS'em myszki, czyli maksymalną szybkością przesuwania wskaźnika. Przekroczenie tego wskaźnika spowoduje, że myszka po prostu zatrzyma się w miejscu lub kursor przesunie się w losowe miejsce. Większość myszek ogólnego użytku lub z tych tanich zestawów mysz + klawiatura etc. ma stosunkowo niski IPS, a z tego co wyczytałem na internecie, to ta myszka ma 30 ips. To jest bardzo mało, szczególnie gdy chodzi o granie w bardzo szybkie gry typu CS. Twój poprzednik, czyli V2M w tym aspekcie górował, gdyż miał 75 IPS (czasem prędkość jest podawana w m/s; w tym wypadku 1,91 m/s). Na Twoim miejscu szukałbym myszy, której prędkość wskaźnika zaczyna się od 100 IPS, a nawet 150 IPS. Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez VEGAreed 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Kolega wyżej ma rację, myszka najpewniej nie nadaje się do low sens i szybkich ruchów.. Problemem może być też podkładka. Pamiętam że miałem podobne problemy na Logitechu G500 w połączeniu z tanią podkładką a4tech 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Kiedyś się mówiło na to zjawisko akceleracja wsteczna Zmień podkładkę, ew. sprawdź na innych podłożach - jak nic się nie zmieni (a raczej nie zmieni), szukaj innej myszki. Niestety tak wyglądają "zestawy", gdzie średnia cena każdego z elementów wynosi 19,99 zł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Aspartam K 1 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Problem z zasilaniem również może powodować takie coś, podepnij pod port inną myszkę i sprawdź czy się zacina, tylko ciężko to sprawdzić na słabych myszkach, którymi szybciej nie machniesz jak reszta napisała. Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 kupił szajs i się dziwi. Czułość tej myszy to 2400 chyba na jakimś sensorze noname, więc co ty od niej oczekujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts