Skocz do zawartości

Komputer + monitor [5000zł] głównie Football Manager

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera: 90% Football Manager, 10% internet, excel, , w inne gry nie gram
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 5000zł
  • Kiedy zamierzasz kupić komputer?: Teraz
  • Których części potrzebujesz?: Zestaw z monitorem
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Nie
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: będzie nowy wraz z PC
  • Specjalne wymagania: zamawiany będzie na x-kom (mam punkt stacjonarny u siebie w mieście i wychodzi w miarę tanio)
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? nie
  • Własna propozycja zestawu:
Procesor: Intel i7-8700 3.20GHz 12MB BOX

Płyta Główna: ASRock Z370 Pro4

Karta graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP 4GB GDDR5

Ram: Patriot 16GB 3000MHz Viper 4 CL16 (2x8GB)

Dysk SSD: Plextor 256GB M.2 PCIe M8PeG

Dysk HDD: Toshiba 2TB 7200obr. 64MB P300 OEM

Chłodzenie: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2

Zasilacz: tu dylemat, zastanawiam się nad be quiet! 500W Pure Power 10 lub

Corsair CX550 550W? czy coś innego?

Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Monitor:  Na pewno 24 cale - fajnie jakbym podłączył do niego PS4, do 600 zł najlepszy będzie LG 24MP59G ?

Wszystko razem jest kompatybilne?

Zestaw jest ok.

Kartę możesz dać z pasywnym chłodzeniem Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX 4GB.

Zasilacz 400W spokojnie wystarcza ze sporym zapasem - be quiet! 400W Pure Power 10 CM w wersji modularnej.

Z obudów bez okna popatrz na SilentiumPC Armis AR3, SilentiumPC Armis AR7 lub wyciszona SilentiumPC Pax M70 Pure BlackFractal Design Define C.

Edytowane przez smoke

Na pewno 24 cale - fajnie jakbym podłączył do niego PS4, do 600 zł najlepszy będzie LG 24MP59G ?

Raczej tak. Masz IPS 75 Hz. Patrząc na obecne upały w pasywne GPU raczej bym się nie bawił ale i wersji LP od MSI też bym nie brał. Daj coś z normalnym chłodzeniem jak Palit Dual. W FM grałem bardzo dawno temu ale też nie wiem czy obecnie potrzeba wkładać pod niego 6 rdzeni i 12 wątków. 

Raczej tak. Masz IPS 75 Hz. Patrząc na obecne upały w pasywne GPU raczej bym się nie bawił ale i wersji LP od MSI też bym nie brał. Daj coś z normalnym chłodzeniem jak Palit Dual. W FM grałem bardzo dawno temu ale też nie wiem czy obecnie potrzeba wkładać pod niego 6 rdzeni i 12 wątków. 

PC ma być na dłuuuugi czas (obecny mam 10 lat, przyszły też liczę na taki okres), więc wolę teraz dopłacić kilka stówek i mieć ze sporym zapasem, tym bardziej że nie chcę nic dokładać za rok, dwa, trzy.

Zasilacz 400W nie za mało? Nie lepiej dopłacić 50 zł do be quiet! 500W? Czy bezsensu płacić za większy jak tego nie wykorzystam?

• 1 rok później...