Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Zacznę od tego że pod blaszaka mam podpiętą pod BT klawiaturkę dinovo mediapad + adapter usb służy do komunikacj z komórką i teraz mam dylemat czy wymieniać przewodową mychę na bezkablową pod BT, czy lepiej na inną technologię radiową?

Bo słyszałem że pod BT baterie żre i lagi występują. z Logitecha (pod soft spasuje) to taka znalazłem - M555b

W sumie docelowo mycha trochę pod grafikę troche pod FPSy, więc nie wiem czy jest sens sie w to bawić?

Zastanawiam się też czy nie zakupić sobie małego gryzonia pod BT do lapka, bo nie ma wbudowanego BT (więc by był :o czy też nie lepiej takiego logitecha unifying z malutkim odbiornikiem etc. Tu mycha to głownie internet i dokumenty.

Ja posiadam m.in. Razer Orochi - dobra mysz BT (idealna do laptopa z wbudowanym BT bo nie posiada oddzielnego adaptera zajmującego USB). Nieużywana po kilku sekundach przechodzi w stan uśpienia (oszczędza baterie), ale wystarczy ją lekko trącić i jest znowu gotowa do użytku.

Mysz jest wyprofilowana zarówno dla prawo- jak i leworęcznych.

Dodatkowo jest wyposażona w odpinany kabel USB (jakby baterie padły lub użytkownik podszebował większej precyzji).

Jak dla mnie bez sensu było kupowanie myszy bezprzewodowej z nadajnikiem zajmującym slot USB (w takim wypadku wolałbym już kupić dużo lepszą mysz przewodową) - Orochi jest kompromisem między jedną i drugą.

Ja jestem z niej w pełni zadowolony, aczkolwiek do PC mam G9/Naga :)

Mam ją od... eee... lipca/sierpnia 2010 i jeszcze nie wymieniałem... :cenzura:

Aczkolwiek w domu i tak podłączam Razer Naga (WoW), a Orochi tylko w podróży.

Wg producenta baterie powinny trzymać 1-3 miesiące (zależnie od użycia), a jak po USB się podłączysz to baterie nie są używane.

Z moim MBP współpracuje bez żadnych problemów. :rudolph: