zajec 1 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Siema! Potrzebuję Waszej pomocy, chcę w końcu wrzucić jakąś grafikę do mojej budy. Obudowa zaprojektowana i wykonana handmade. Wygląda to tak: (kolorystyka czarno szara oraz oczywiście stoi pionowo) Chcąc zmieścić tu grafikę jestem skazany na wersje mini kart graficznych, padło na Kartę graficzną Gigabyte GeForce GTX 1060 Mini OC 6GB GDDR5 (192 Bit) 2xDVI-D, HDMI, DP, BOX (GV-N1060IXOC-6GD). Szukam risera ale nie chcę kupić byle czego, dlatego na początek zapytam, czy ktoś z Was korzysta z risera i może coś polecić ? oraz czy warto pchać się w THERMALTAKE za 124 zł czy wystarczy riserek za 20 zł ? Proszę o podpowiedź. nikt nic ? nikt nie używa risera ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 A co to jest? Ten riser Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 @Kurchy81 - nie masz pojęcia w temacie, a i tak musisz się wypowiedzieć? @zajec - te najtańsze risery po 30 zł mają negatywny wpływ na wydajność kart - poniżej link do testu z innego portalu. Ten Thermaltake powinien się sprawdzić. https://videocardz.com/review/pci-express-riser-extender-test/5 Cytuj Link to post Share on other sites
zajec 1 Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) A co to jest? Ten riser Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Tylko nie wpisz w Google tego słowa bo się sparzysz. @Kurchy81 - nie masz pojęcia w temacie, a i tak musisz się wypowiedzieć? @zajec - te najtańsze risery po 30 zł mają negatywny wpływ na wydajność kart - poniżej link do testu z innego portalu. Ten Thermaltake powinien się sprawdzić. https://videocardz.com/review/pci-express-riser-extender-test/5 Dziękuję o to mi chodziło. Nie czekając na odpowiedzi zamówiłem Thermaltake TT Gaming PCI-E x16 3.0 Black Extender Riser Cable, na zagranicznych stronach w testach wydajności jeżeli jest jakiś spadek to 0,1% przy zastosowaniu 1080TI w niektórych tytułach jest nawet przyrost klatek, paradoks. Zapewne będzie nie jedna osoba szukała jeszcze risera żeby zamontować kartę wertykalnie, dlatego śmiało bierzcie cokolwiek markowego, ja Thermaltake wyrwałem za 12 dolarów także jest bardzo dobrze. Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez zajec Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts