StanislawZoneLOL 0 Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Witam, Potrzebuje pomocy przy doborze zasilacza oraz obudowy. Mój aktualny sprzęt. Obudowa to jakiś Chinol. CPU i3 550 GPU radeon hd 4850 Płyta główna ASROCK H55M-LE Ram hyperX genesis DDR-3, 4 gb, 1600 mhz Zasilacz chieftec 450W Planuje kupić GTX 770 oraz i7 860 I teraz pytanie. Jaki w miare tani zasilacz do tego dobrać? Trzeba mi też nową obudowe bo w tej jest za mało miejsca. Czy płyta główna da rade przy tych komponentach? Mój monitor jest na stare złącze (to niebieskie wylecuiało mi z głowy nazwa) i mam przejsciowke na dvi Cytuj Link to post Share on other sites
smoke 167 Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ta płyta ma słabą sekcję, ja bym nie pakował już kasy do tej platformy. Sprzedaj póki jeszcze możesz i weź coś na nowszej podstawce. Cytuj Link to post Share on other sites
StanislawZoneLOL 0 Napisano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ta płyta ma słabą sekcję, ja bym nie pakował już kasy do tej platformy. Sprzedaj póki jeszcze możesz i weź coś na nowszej podstawce. Szkoda mi pieniedzy troche wiesz ale i tak jak kupuje już procka karte i zasilacz to moze juz bym wymienil i plyte. Budżet na ten moment mam około 700 zł narazie na karte i procka, po wypłacie może bym wiecej dał. Cytuj Link to post Share on other sites
smoke 167 Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Do czego używasz komputera ? Cytuj Link to post Share on other sites
StanislawZoneLOL 0 Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 aktualnie tylko internet bo wszystkie gry juz mi sie znudziły. A i tak narazie mało używam bo do pracy chodze. Cytuj Link to post Share on other sites
smoke 167 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Skoro nie grasz nie ma sensu wymieniać karty i zasilacza. Jak chcesz żeby Ci to szybciej chodziło weź 4Gb RAM i dysk SSD choćby 120gb. Popatrz na BX300 od Cruciala na kościach MLC. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts