Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć, zastanawiam się, czy da się pogodzić wodę z ogniem i czyli kupić laptopa dla mamy i syna.

Założenia:
- 17" mama jak widzi tak widzi
- bardzo dobra kultura pracy, powinien być bezgłośny przy internertowaniu, pracy biurowej, YT czy innych filmach (dlatego bez HDD, tylko z SSD)
- ale też do gier, głównie strategie typu Starcraft, Civilization czu Football Manager, więc nie musi być - matowa matryca mocne GPU, myślę, że MX150 lub 1050/1050ti powinno wystarczyć

- budżet do 4-5k
- windows 10
- ram 8GB
- SSD przynajmniej 240 GB
- mało gamingowy wygląd, powinien być nienachalny

Na co mógłbym zwrócić uwagę póki co spodobał mi się Acer Aspire 7 A717-71G i5-7700HQ 16GB DDR4 GTX1050
A.

Ma zdaje się 15"?  Do tego muszę dopisać:

- faktura VAT

Czytam o tym Acer Aspire 7 A717-71G i5-7700HQ 16GB DDR4 GTX1050. Czy fakt, że GPU ma 2GB RAM to mankament? W innych modelach są 4 GB. Może nie, skoro 1060 są z 3 lub 6 GB?

Ma zdaje się 15"?  Do tego muszę dopisać:

- faktura VAT

Czytam o tym Acer Aspire 7 A717-71G i5-7700HQ 16GB DDR4 GTX1050. Czy fakt, że GPU ma 2GB RAM to mankament? W innych modelach są 4 GB. Może nie, skoro 1060 są z 3 lub 6 GB?

Zagalopowałem się i nie sprawdziłem.

Tutaj jest błędnie opisany bo nie ma i5-7700HQ tylko i7-7700HQ. Druga sprawa GTX 1050 bez Ti występuje właśnie w wersji tylko 2GB. W przedstawionych zastosowaniach wspomniany Acer będzie nie najgorszy.

Edytowane przez CrisPell

Widocznie również mnie ta informacja ominęła. Tak jednak jest dostępna wersja 4GB, przyjrzałem się bliżej jeszcze temu Acerowi, jest to już stary model i prawie niedostępny w sprzedaży, a jedyny wisi na allegro jako "po zwrocie" i przypuszczam tym się sugerowałeś? Wspomniane Hyperbook to również niezła opcja zważając na fakt, że można je konfigurować do potrzeb.

Ten Acer jest w sieci na M, w sieci na S i jeszcze jednym miejscu. Cena taka sama 

I jest towarem z ekspozycji co szczerze nie polecam, bo jeden taki miałem to to po roku zaczął się sypać. Taki dzień w dzień chodzi włączony na wystawie.

Edytowane przez CrisPell